Deputatul PSD Marian Neacșu, condamnat definitiv la 6 luni închisoare cu suspendare

Deputatul PSD Marian Neacșu, condamnat definitiv la 6 luni închisoare cu suspendare

Deputatul PSD de Ialomița Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar. Instanța a stabilit în cazul deputatului PSD un termen de încercare de 2 ani și 6 luni.

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a admis apelul declarat de Parchetul General și l-a condamnat pe Marian Neacșu la șase luni închisoare cu suspendare, după ce acesta primise la instanța de fond, în februarie 2015, o amendă penală de 2.000 de lei.

Marian Neacșu este secretar general al PSD, el ocupând funcția de chestor la Camerei Deputaților.

Deputatul a fost trimis în judecată în decembrie 2013 de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub acuzația de conflict de interese, ancheta fiind deschisă în urma unei sesizări depuse de Agenția Națională de Integritate.

Potrivit procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ, Marian Neacșu, în calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale, Cristina Monica Neacșu, în cadrul biroului său parlamentar și apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 — decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”