Der Spiegel: Hackerii au atacat din nou concernul german de apărare Rheinmetall

Der Spiegel: Hackerii au atacat din nou concernul german de apărare Rheinmetall

Compania a confirmat „incidentului IT”, subliniind că problemele nu au afectat partea de „business militar”.

Unul dintre produsele Rheinmetall. Foto: Arhiva Adevărul

Concernul german de apărare Rheinmetall a fost din nou atacat de hackeri necunoscuți. Procuratura din Köln a declanșat o anchetă asupra atacului, a relatat vineri ziarul german Der Spiegel . Potrivit acestuia, ancheta este efectuată de direcția centrală de combatere a criminalității informatice de pe lângă parchet.

Hackerii au atacat mai multe subsidiare ale Rheinmetall din întreaga lume, inclusiv Kolbenschmidt, situată în Neckarsulm (Baden-Württemberg). Unele dintre sistemele ei IT s-au defectat vineri.

Rheinmetall a confirmat că a existat un „incident IT” care ar fi afectat fabricația de produse pentru sectorul civil și a subliniat că problemele nu au afectat „afacerile militare”. Acum compania clarifică amploarea pagubelor cauzate de hackeri. Nu se cunoaște cine se află în spatele atacului. La începutul lunii martie, compania a fost deja supusă unui atac cibernetic, când site-ul său a fost temporar indisponibil.

Rheinmetall este cea mai mare firmă de apărare a Germaniei. În prezent, valoarea sa de piață este de peste 10 miliarde de euro. După numărul de vehicule militare și muniție produse, Rheinmetall este una dintre cele mai mari trei firme din Occident, din domeniu.

Șeful companiei, Armin Papperger, a declarat anterior că negociază cu Kievul pentru construirea unei fabrici pentru producția celor mai noi tancuri Panther (Panther KF51) în Ucraina. De la începutul operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina, prețul acțiunilor companiei a crescut de peste două ori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...