Der Spiegel: Hackerii au atacat din nou concernul german de apărare Rheinmetall

Der Spiegel: Hackerii au atacat din nou concernul german de apărare Rheinmetall

Compania a confirmat „incidentului IT”, subliniind că problemele nu au afectat partea de „business militar”.

Unul dintre produsele Rheinmetall. Foto: Arhiva Adevărul

Concernul german de apărare Rheinmetall a fost din nou atacat de hackeri necunoscuți. Procuratura din Köln a declanșat o anchetă asupra atacului, a relatat vineri ziarul german Der Spiegel . Potrivit acestuia, ancheta este efectuată de direcția centrală de combatere a criminalității informatice de pe lângă parchet.

Hackerii au atacat mai multe subsidiare ale Rheinmetall din întreaga lume, inclusiv Kolbenschmidt, situată în Neckarsulm (Baden-Württemberg). Unele dintre sistemele ei IT s-au defectat vineri.

Rheinmetall a confirmat că a existat un „incident IT” care ar fi afectat fabricația de produse pentru sectorul civil și a subliniat că problemele nu au afectat „afacerile militare”. Acum compania clarifică amploarea pagubelor cauzate de hackeri. Nu se cunoaște cine se află în spatele atacului. La începutul lunii martie, compania a fost deja supusă unui atac cibernetic, când site-ul său a fost temporar indisponibil.

Rheinmetall este cea mai mare firmă de apărare a Germaniei. În prezent, valoarea sa de piață este de peste 10 miliarde de euro. După numărul de vehicule militare și muniție produse, Rheinmetall este una dintre cele mai mari trei firme din Occident, din domeniu.

Șeful companiei, Armin Papperger, a declarat anterior că negociază cu Kievul pentru construirea unei fabrici pentru producția celor mai noi tancuri Panther (Panther KF51) în Ucraina. De la începutul operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina, prețul acțiunilor companiei a crescut de peste două ori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

5 Un fost câștigător de milioane de euro la Loto a murit la doar 51 de ani