Desemnarea noului șef al SRTv, amânată pentru săptămâna viitoare

Desemnarea unui președinte - director general al SRTv se amână pentru săptămâna viitoare, după ce membrii Consiliului de Administrație al TVR nu au reușit miercuri să propună o singură persoană pentru a ocupa această funcție. Președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a precizat că se așteaptă o singură nominalizare din partea CA al SRTv.

"Comisiile reunite din cele două Camere nu pot să ia o decizie până când nu se degajă o nominalizare din partea CA al SRTv. Au existat două nominalizări, au existat două propuneri ale CA, iar acesta a votat șase voturi pentru unul și șase voturi pentru celălalt. Ca atare, Comisiile de cultură așteaptă, din punctul nostru de vedere și din punct de vedere legal, să se degaje o majoritate în CA. Până când se degajă această majoritate, Comisiile pentru cultură nu pot lua nicio decizie", a spus Gigel Știrbu, la Parlament.

El a precizat că nu se putea merge cu ambele propuneri în plenul comun, arătând că Parlamentul, în șapte zile, trebuie să ajungă la o decizie. "În cursul zilei de luni, CA trebuie să se întrunească să ia o decizie pentru că această instituție trebuie să funcționeze", a adăugat Știrbu.

Noul Consiliu de Administrație al Societății Române de Televiziune a propus miercuri două candidate pentru funcția de președinte — director general al SRTv — Monica Ghiurco și Doina Gradea, ele întrunind același număr de voturi, potrivit unor surse parlamentare.

Monica Ghiurco este reprezentantul salariaților în CA al TVR, iar Doina Gradea este din partea PSD. Este a doua încercare de numire a unui șef al TVR, după ce prima dată au candidat Doina Gradea și Radu Carp, cei doi ieșind la egalitate. Ulterior, Radu Carp s-a retras.

Această situație a fost determinată de faptul că reprezentantul UDMR în CA al TVR nu a fost prezent la ședință, din cei 13 membri ai Consiliului de Administrație fiind prezenți astfel doar 12.

Reprezentanta UDMR în CA al TVR, Debreczeni Hajnal, nu a fost prezentă la ședință, ea fiind plecată din țară, în concediu, până săptămâna viitoare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

3 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

4 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

5 Primul semnal din USR. Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la alegerile interne: „Nu știu ce va face …

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă