Deținut condamnat pe viață, trimis în judecată pentru amenințări la adresa ambasadorului român din Spania

Un deținut din Penitenciarul Tulcea, condamnat pe viață pentru omor deosebit de grav, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru amenințări la adresa ambasadorului român din Spania.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Marian Enache, în vârstă de 40 ani, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 37 alin. 1 și 2 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului, respectiv "amenințarea prin orice mijloace a unei persoane fizice, juridice, dar și a unui stat, cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, săvârșită în scopul prevăzut la art. 32 alin.1 — acela de a constrânge o autoritate publică să îndeplinească un anumit act".

Procurorii susțin că Marian Enache a proferat amenințări, în perioada 22 decembrie 2016 — martie 2017, prin intermediul a șapte telefoane date din Penitenciarul Tulcea, dar și al unei scrisori din data de 9 decembrie 2016, la adresa unor persoane fizice și juridice — Ambasada României în Spania, ambasadorul, alți reprezentanți ai acestei instituții — și, prin urmare, la adresa statului spaniol, cu folosirea de arme de foc, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor.

Deținutul dorea ca Ambasada României să facă demersuri pentru expulzarea de pe teritoriul Spaniei a unei femei cu care Marian Enache legase o relație de prietenie pe Facebook și declararea acesteia "persona non grata".

Marian Enache este condamnat definitiv la închisoare pe viață pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav (asupra a două persoane), dar și tentativă la infracțiunea de omor calificat și deosebit de grav. El este închis de la vârsta de 19 ani în Penitenciarul Tulcea.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Constanța.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj