Deținut din Texas, condamnat la moarte, găsit mort în închisoare. Care a fost cauza decesului

Deținut din Texas, condamnat la moarte, găsit mort în închisoare. Care a fost cauza decesului

Hank Skinner și-a primit sentința în urmă cu aproape 30 de ani, însă nu a încetat nicio clipă să pledeze nevinovat. Criminalul, în vârstă de 60 de ani a fost găsit acum mort, în închisoare.

Hank Skinner a murit după o operație pe creier FOTO Twitter

După o triplă crimă, pe care a comis-o în anul 1993, Hank Skinner a continuat, de-a lungul celor trei decenii, să își proclame nevinovăția . În tot acest timp, el s-a aflat în spatele gratiilor, fiind condamnat la moarte.

Cum a fentat pedeapsa capitală și cauza morții sale

Căsătorit cu Sandrine Ageorge-Skinner, o activistă franceză împotriva pedepsei capitale, acest american de 60 de ani a scăpat de executare în 2011, salvat in extremis printr-o decizie a Curţii de Apel din Texas, statul în care era încarcerat, autorizând analize ADN, notează Agerpres.

Totuşi, acestea nu au fost suficiente pentru a-l elibera, iar execuţia sa era prevăzută pe 13 septembrie.

Hank Skinner a obţinut analize ADN suplimentare după 13 ani de proceduri, după ce a scăpat cu viaţă la 20 de minute de execuţie.

El a fost condamnat la moarte în 1995 pentru uciderea pe 31 decembrie 1993 a partenerei lui de atunci, Twila Busby, şi a celor doi fii ai ei.

Hank Skinner a obţinut analize ADN suplimentare după 13 ani de proceduri, după ce a scăpat cu viaţă la 20 de minute de execuţie.

Un alt tribunal a respins, totuşi, aceste analize, considerând că „nu sunt favorabile deţinutului”. Dimpotrivă, Hank Skinner le-a considerat o dovadă „convingătoare” a nevinovăţiei sale, potrivit declaraţiilor făcute în 2014 pentru AFP.

Henry W. Skinner, zis „Hank” a suferit o intervenție chirurgicală, în luna decembrie a anului trecut, pentru a i se îndepărta o tumoare pe creier. Potrivit avocaţilor săi, deținutul a murit din cauza unor complicaţii, apărute în urma operației.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?