Dezvăluire-bombă!/Voronin: În 2000, Plahotniuc era consilierul lui Ion Iliescu, la Cotroceni!/Voi realizați în ce țară trăim?

Dezvăluire-bombă!/Voronin: În 2000, Plahotniuc era consilierul lui Ion Iliescu, la Cotroceni!/Voi realizați în ce țară trăim?

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, susţine că l-a întâlnit pentru prima oară pe oligarhul Vlad Plahotniuc în anul 2000, la Cotroceni, în timpul unei întâlniri oficiale cu preşedintele României de la acea vreme, Ion Iliescu.

Vladimir Voronin a declarat, la o emisiune de la TVC21, că subiectul legat de Vlad Plahotniuc „pe de parte nu este cunoscut până la capăt”.

În acest context, Vladimir Voronin a afirmat că pentru prima oară l-a văzut pe Plahotniuc în anul 2000, la Bucureşti, la o întâlnire oficială cu Ion Iliescu. Voronin susţine că Plahotniuc făcea parte din delegaţia României şi avea funcţia de consilier al preşedintelui României.

Tot în această ordine de idei, Vladimir Voronin a dat de înţeles că nu exclude că Vlad Plahotniuc a avut anumite sarcini în Republica Moldova care i-ar fi fost puse din exterior, fie de România, fie de SUA.

Voronin spune că nu poate înţelege cum a ajuns Plahotniuc în Moldova, după ce ar fi ocupat anumite funcţii la Bucureşti, şi a menţionat că problema referitoare la Plahotniuc trebuie studiată foarte bine de specialişti calificaţi.

Pentru a-şi argumenta poziţia privind rolul lui pe care l-ar fi avut Plahotniuc în Moldova la indicaţiile din exterior, Voronin a spus că nu-şi poate explica cum Plahotniuc a ajuns să conducă Rompetrol Moldova şi de ce SUA l-au ajutat pe oligarh să părăsească Republica Moldova, după care timp de un acesta s-a refugiat în SUA.

De fapt, Voronin susţine că Plahotniuc nu a fugit din ţară, dar a fost „trimis în SUA de către americani”.

Vlad Plahotniuc s-a refugiat în SUA în iunie 2019, imediat ce democraţii au plecat de la guvernare, acolo unde a solicitat azil politic. Fostul lider democrat a fost anunţat în căutare internaţională de autorităţile moldoveneşti pe 29 august 2019. Interpol însă a refuzat să dea curs solicitării Chişinăului. Ulterior, după ce SUA au refuzat să-i ofere azil politic, Plahotniuc s-a refugiat în Turcia, după care în Ciprul de Nord.

Judecătorii au emis admis demsersul procurorilor şi au emis un mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc. Acesta ar urma să petreacă 30 de zile după gratii, odată ce este reţinut.

Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Mai exact, Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...