DEZVĂLUIRI SCANDALOASE! FIRELE spionilor israelieni DUC SPRE Cotroceni?

DEZVĂLUIRI SCANDALOASE! FIRELE spionilor israelieni DUC SPRE Cotroceni?

Se pare că scandalul spionării șefei DNA dar și a altor 20 de oficiali români de rang înalt nu a fost generat de Filiera Evreiască din dosarul lui Pește Prăjit! Și că este de-abia la început. Iar firele, spun surse bine informate, ar putea duce spre un personaj important din anturajul președintelui, de la Cotroceni. Este vorba despre actualul consilier pe probleme de securitate națională al președintelui Klaus Iohannis, Constantin Dudu Ionescu. Fost ministru de interne și reprezentant în România, timp de foarte mulți ani, al unei firme israeliene care este acum anchetată în SUA pentru acte de corupție săvârșite în România. Pe lângă acest concern, băieții din Filiera Evreiască sunt mici copii! Iar DNA, mai mult ca sigur, investiga acest caz!

Despre ce vorbim? 

Pe data de 31 martie, chiar în timp ce președintele Klaus Iohannis se afla în SUA, compania israeliană Elbit Imaging Ltd. a dezvăluit, în Statele Unite, practici care ar putea fi asimilate corupţiei privind Proiectul "Casa Radio" din Bucureşti, arată documente ale grupului imobiliar israelian citate de blogul ziarului american The Wall Street Journal. 

"Compania a identificat anumite probleme referitoare la anumite acorduri executate în trecut în legătură cu Proiectul Casa Radio din Bucureşti, probleme care ar putea reprezenta încălcări ale prevederilor Legii americane privind Practicile de Combatere a Corupţiei în Străinătate", arată documente interne ale grupului Elbit Imaging Ltd. citate de blogul ziarului The Wall Street Journal.

Compania Elbit Imaging Ltd., care în trecut a avut numele Elbit Medical Imaging Ltd., are sediul central în Israel, dar este activă în multe ţări din lume, inclusiv în Statele Unite, având numeroase proiecte imobiliare.

Elbit Imaging Ltd. a dat asigurări că va coopera cu autorităţile americane abilitate în acest caz. "Comitetul de audit a decis numirea unei comisii speciale pentru examinarea acestor probleme, inclusiv prin controale interne şi prin raportarea situaţiei. Compania intenţionează să coopereze deplin cu agenţiile abilitate" din Statele Unite, informează grupul imobiliar, potrivit blogului The Wall Street Journal.

Compania Elbit Medical Imaging este implicată în proiectul intitulat "Casa Radio" din Bucureşti.

Cine a condus afacerile Elbit Imaging Ltd. în România? Constantin Dudu Ionescu. Și asta chiar în perioada în care firma a obținut aprobarea Consiliului General al Municipiului București, majoritar PDL, pentru demararea lucrărilor la Casa Radio. Și, iarăși coincidență, Dudu Ionescu devenise un vajnic simpatizant PDL... Adică în 2009. Să mai spunem că în acest proiect este implicat și statul român, printr-un parteneriat semnat în 2006 de concernul israelian cu Ministerul Dezvoltării? Parteneriatul a fost semnat din partea ministerului de fostul secretar de stat Ioan Andreica.

Fost membru PNTCD, PUR si PDL, Constantin Dudu Ionescu a reprezentat ani de zile interesele holdingului Elbit Systems in Romania, furnizor de tehnica militara care a derulat contracte de zeci de milioane de euro cu MApN. "Departamentul Securitate Naţională (D.S.N.) reprezintă structura specializată din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, destinată asigurării îndeplinirii de către Preşedintele României a prerogativelor conferite de Constituţie în domeniul general al securităţii naţionale şi al calităţii de Comandant al Forţelor Armate, având la bază Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi Strategia de Securitate Naţională a României." , potrivit Administratiei Prezidentiale.

Noi date despre spionii arestați

Ron Weiner şi David Geclowicz, cei doi israelieni arestaţi la Bucureşti în scandalul #KovesiMossad, au lucrat pentru Unit 8200 (Hebrew: יחידה 8200, Yehida Shmoneh-Matayim), o unitate specială a serviciilor militare israeliene care se ocupă de SIGINT, varianta israeliană a NSA-ului american, scrie siteul Israel Hayon, citat de Flux24.ro

David Geclowicz are 25 de ani şi este născut în Belgia, a anunţat DIICOT.

Cei doi angajati ai firmei israeliene Black Cube, Ron Weiner si David Geclowicz, arestati preventiv la Bucuresti pe data de 3 aprilie pentru ca ar fi spionat-o pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi, “si-au facut stagiul militar in unitatea de intelligence 8200 a armatei israeliene si au lucrat cu Mossad-ul in trecut”, a relatat ziarul israelian Israel Hayom pe data de 7 aprilie.

Unitatea 8200 a IDF (Israel Defense Forces) este o unitate de intelligence de elita responsabila cu colectarea de signal intelligence (SIGINT), precum si cu criptarea si decriptarea informatiilor.

Publicatiile militare relateaza ca aceasta este cea mai mare unitate a IDF, cuprinzand cateva mii de soldati.

Unitatea este comparabila, in functionalitatile sale, cu NSA a Statelor Unite, fiind parte a ministerului apararii israelian la fel cum NSA este parte a departamentului apararii american.

Subordonata unitatii 8200 e unitatea Hatzav, responsabila cu colectare de intelligence din surse deschide (OSINT). Aceasta unitate monitorizeaza si colecteaza informatii de interes de la televiziuni, radiouri, ziare si internet.

Presa israeliana relateaza ca aceasta unitate furnizeaza peste jumatate din totalul informatiilor pentru comunitatea de informatii a Israelului.

In 2010, ziarul francez Le Monde diplomatique a scris ca Unitatea 8200 coordoneaza o retea masiva de spionaj. In centrul ei se afla baza de SIGINT din Negev, una dintre cele mai mari din lume, capabila sa monitorizeze telefoane, emailuri si alte tipuri de comunitatii in Orientul Mijlocul, Europa, Asia si Africa.

Acelasi ziar mentioneaza ca Unitatea 8200 mentine, de asemenea, posturile de ascultare sub acoperire in ambasadele israeliene din jurul lumii si se conecteaza la cabluri de comunicare subacvative.

Ziarul New York Times, citand “un fost membru al comunitatii de informatii americane”, a spus ca aceasta unitate a folosit un sistem secret care a dezactivat apararea antiaeriana a Siriei cu ocazia operatiunii Orchard (6 septembrie, 2007), cand isralienii au bombardat un reactor nuclear sirian.

Presa afirma ca aceeasi unitate 8200 a fost cea care a creat virusul Stuxnet, care a infectat facilitatile nucleare iraniene.

Comunicatul DIICOT dat publicatii pe data de 6 aprilie, afirma ca cei doi angajati ai firmei Black Cube "au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii mai multor infracţiuni, respectiv infracţiuni de hărţuire şi infracţiuni informatice, constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter ameninţător şi hărţuitor, producătoare de temeri, precum şi atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credenţialelor de acces şi ulterior compromiterii de conturi de poştă electronică, activităţi urmate de violarea secretului corespondenţei, copierea şi transferul fără drept a conţinutului acestora."

Aceleasi comunicat DIICOT relateaza ca cei doi inculpati posedau cunostinte informatice.

“WEINER RON răspundea de partea tehnico-informatică a activităţii, deţinând cunoştinţele informatice necesare, ocupându-se de atacurile de phishing şi de compromiterea efectivă a conturilor de e-mail, în timp ce, în prealabil, inculpatul GECLOWICZ DAVID era cel care răspundea de contactarea telefonică a persoanelor din familia şi anturajul persoanei publice vizate şi de obţinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de e-mail, care în continuare formau ţinta atacurilor informatice”, se afirma in comunicatul DIICOT.

Comunicatul DIICOT mai relateaza ca cei doi au reusit sa sparga adresele de email ale persoanelor pe care le-au urmarit.

“În continuarea demersului infracţional, inculpatul WEINER RON, introducând fără drept credenţialele titularilor legitimi, a accesat în mod repetat şi fără drept, (fără autorizarea/consimţământul deţinătorilor şi utilizatorilor legitimi), respectiv prin încălcarea măsurilor de securitate (id-uri şi parolele de autentificare) căsuţele de e-mail (spaţiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clienţilor), sisteme informatice aparţinând unui număr de trei  persoane vătămate.  După ce în prealabil autorul a accesat respectivele conturile on-line şi a preluat controlul asupra acestora, a luat astfel cunoştinţă de informaţiile şi corespondenţa privată stocate în cadrul respectivelor conturi compromise, date informatice pe care le-a copiat şi le-a transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic, producându-se în acest fel modificări inerente în conţinutul conturilor atacate.”

In urma aparitiilor informatiilor din presa, firma Black Cube a spus ca cei doi angajati ai sai in Romania descoperiseră date despre corupţia guvernamentală fără a da alte informaţii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …