DGPI respinge afirmațiile potrivit cărora arhiva instituției ar fi fost utilizată în afara legii

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne respinge afirmațiile potrivit cărora arhiva instituției ar fi fost gestionată și utilizată în afara cadrului legal.

"Respingem ferm toate alegațiile potrivit cărora arhiva Direcției Generale de Protecție Internă ar fi fost gestionată sau utilizată în afara cadrului legal. DGPI a adoptat măsurile necesare în vederea preluării, în integralitate, în condiții de securitate și confidențialitate, a documentelor și bunurilor aflate în gestiunea personalului Departamentului de Informații și Protecție Internă la momentul desființării acelei unități", se arată într-un comunicat al DGPI, transmis joi AGERPRES.

Sursa citată menționează că întreaga activitate a fost derulată potrivit prevederilor OUG 76/ 2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne, strict în baza procedurilor administrative aprobate de ministrul Afacerilor Interne.

"Administrarea, supravegherea și protecția specială a arhivei structurii de informații, contrainformații și de protecție — indiferent de formele de organizare și/ sau de denumirile sub care a funcționat, în timp, această unitate — au fost organizate și desfășurate potrivit Legii 16/ 1996 privind Arhivele Naționale", se precizează în comunicat.

Astfel, arată DGPI, evidența, inventarierea, selecționarea, păstrarea și folosirea documentelor unității au fost realizate în condițiile prevederilor acestei legi.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!