DGPI respinge afirmațiile potrivit cărora arhiva instituției ar fi fost utilizată în afara legii

DGPI respinge afirmațiile potrivit cărora arhiva instituției ar fi fost utilizată în afara legii

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne respinge afirmațiile potrivit cărora arhiva instituției ar fi fost gestionată și utilizată în afara cadrului legal.

"Respingem ferm toate alegațiile potrivit cărora arhiva Direcției Generale de Protecție Internă ar fi fost gestionată sau utilizată în afara cadrului legal. DGPI a adoptat măsurile necesare în vederea preluării, în integralitate, în condiții de securitate și confidențialitate, a documentelor și bunurilor aflate în gestiunea personalului Departamentului de Informații și Protecție Internă la momentul desființării acelei unități", se arată într-un comunicat al DGPI, transmis joi AGERPRES.

Sursa citată menționează că întreaga activitate a fost derulată potrivit prevederilor OUG 76/ 2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne, strict în baza procedurilor administrative aprobate de ministrul Afacerilor Interne.

"Administrarea, supravegherea și protecția specială a arhivei structurii de informații, contrainformații și de protecție — indiferent de formele de organizare și/ sau de denumirile sub care a funcționat, în timp, această unitate — au fost organizate și desfășurate potrivit Legii 16/ 1996 privind Arhivele Naționale", se precizează în comunicat.

Astfel, arată DGPI, evidența, inventarierea, selecționarea, păstrarea și folosirea documentelor unității au fost realizate în condițiile prevederilor acestei legi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…