DGPMB: Două femei cercetate pentru mai multe furturi comise în locuințe prin metoda 'împrietenire'

Două femei, în vârstă de 20, respectiv 27 de ani, sunt cercetate de polițiștii bucureșteni, una în arest preventiv și cealaltă sub control judiciar, pentru comiterea mai multor furturi din locuință, prin metoda "împrietenire", sub pretextul oferirii de produse promoționale.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, în ultima perioadă, la nivelul Secției 23 Poliție, au fost sesizate mai multe furturi din locuințe, prin metoda "împrietenire", fapte comise de către două femei care se recomandau ca fiind reprezentante ale unor supermarketuri sau alte instituții, și care, sub pretextul oferirii de produse promoționale, pătrundeau în locuințele persoanelor vătămate, de unde sustrăgeau bani și bijuterii.

"La data de 3 martie, în jurul orei 15,00, agenți de siguranță publică din cadrul Secției 23 Poliție au depistat pe o stradă din sectorul 3 două femei, în vârstă de 20, respectiv 27 de ani, suspectate de comiterea acestor infracțiuni, care au fost conduse la sediul secției pentru cercetări. În urma controlului efectuat, asupra celor două femei au fost găsite mai multe produse cosmetice folosite drept premiu sau cadou pentru inducerea în eroare a victimelor, în sarcina acestora fiind reținute șase infracțiuni de furt calificat, reclamate în intervalul 23.05.2016 — 1.03.2017", precizează sursa citată.

În comunicatul DGPMB se arată că, în fapt, cele două suspecte, prin metoda descrisă, "au profitat de neatenția victimelor, sustrăgând din locuințe bani, bijuterii și ceasuri, prejudiciul total fiind de peste 60.000 de lei".

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 23 Poliție, sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de furt calificat, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, cu una dintre suspecte în stare de arest preventiv și cu cealaltă sub măsura controlului judiciar.

AGERPRES/ (AS — autor: Daniel Florea, editor: Georgiana Tănăsescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru