DGPMB: Percheziții în București, Ilfov și Giurgiu, într-un dosar de înșelăciune

DGPMB: Percheziții în București, Ilfov și Giurgiu, într-un dosar de înșelăciune

Polițiștii Capitalei efectuează miercuri cinci percheziții în municipiul București și în județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar de înșelăciune.

Potrivit unui comunicat al DGPMB transmis AGERPRES, polițiști din cadrul DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 5 mandate de percheziție în municipiul București și județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar privind săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune.

"Din datele și probele administrate în cauză în perioada noiembrie 2016 — mai 2017, rezultă presupunerea rezonabilă că cinci bănuiți, dintre care doi încarcerați, au apelat telefonic mai multe persoane și, sub pretextul că sunt reprezentanți ai unor organe judiciare, au solicitat și, ulterior, primit diverse sume de bani. Bănuiții au pretextat că verifică autenticitatea bancnotelor și că le vor expertiză, întrucât există suspiciuni că acești bani ar fi falși", se precizează în comunicat.

Prejudiciul creat prin săvârșirea faptelor este estimat la suma de 110.000 de lei, nouă persoane urmând să fie conduse la audieri la sediul Secției 4 Poliție.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și al Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…