DGPMB: Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

DGPMB: Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

Poliţişti de la DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare miercuri dimineaţa 10 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

"La acest moment, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5, Serviciul Acţiuni Speciale şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman desfăşoară 10 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, 10 persoane implicate fiind conduse la audieri", informează un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, în urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014 - 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 4.000.000 de lei de la o firmă "fantomă''.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.211.000 de lei, reprezentând TVA şi impozitul pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...