Dialog uluitor în mașina urmărită de mai multe echipaje de poliție. Șoferul băut a scăpat de arest VIDEO

Dialog uluitor în mașina urmărită de mai multe echipaje de poliție. Șoferul băut a scăpat de arest VIDEO

Un tânăr de 18 ani a pus pe jar poliția din Vrancea, după ce, beat fiind, a furat o autoutilitară și a plecat cu ea la drum. El nu a oprit nici când s-au tras focuri de armă.

Urmărire ca în filme în Vrancea FOTO Captură video

În cursul nopții de duminică, 3 septembrie spre luni, 4 septembrie, un tânăr de 18 ani, bine aghesmuit, a furat o autoutilitară și a plecat cu ea la plimbare pe un drum național din Vrancea.

Nu singur, ci însoțit de prietenul său de 15 ani. În comuna Broșteni, polițiștii au efectuat semnal de oprire a autoutilitarei, însă șoferul a refuzat să oprească, oamenii legii plecând în urmărirea lui. Au fost nu mai puțin de trei mașini de poliție care au urmărit autoutilitara peste 20 de kilometri. În timpul acesta, minorul de 15 ani a filmat toată întâmplarea la care a fost martor.

Din înregistrarea postată de PressHub , acesta îl imploră pe șofer să oprească, speriat că ar putea să se întâmple un accident. ”Oprește Niculae, oprește”, se aude strigătul de disperare al copilului aflat pe bancheta din dreapta. De altfel, șoferul autoutilitarei a lovit două dintre mașinile de poliție. În timpul dialogului cu minorul de 15 ani, șoferul era conștient de fapta sa și recunoștea singur că nu are cum să scape de arestul de 30 de zile.

Polițiștii au făcut uz de armă, prin 4 focuri de avertisment în plan vertical.

„Autoutilitara a fost oprită în afara comunei Andreiașu de Jos, fiind folosit un dispozitiv oprire forțată (Spike Strip System) de către un echipaj din cadrul Serviciului Rutier. Conducătorul auto, un tânăr de 18 ani și pasagerul minor, în vârstă de 15 ani, au fugit în pădure, fiind imobilizați și încătușați de către polițiști. Tânărul de 18 ani a fost condus la sediul Poliţiei Orașului Odobești, unde s-a stabilit faptul că nu posedă permis de conducere, aparatul etilotest indicând un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, polițiștii l-au condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei”, potrivit IPJ Vrancea.

Tânărul a fost propus spre arestare preventivă pentru mai multe fapte, printre care ultraj, dar magistrații au dispus control judiciar 60 de zile.

Judecătorul nu a admis nici fapta de distrugere a mașinii de poliție, motivând că a acroșat-o din cauza stării de temere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?