DIICOT: Bărbat arestat pentru 30 de zile; este acuzat de trafic de persoane şi tentativă la omor calificat

DIICOT: Bărbat arestat pentru 30 de zile; este acuzat de trafic de persoane şi tentativă la omor calificat

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi tentativă la omor calificat, informează DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Craiova au dispus vineri punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Burtescu Alin Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi tentativă la omor calificat, informează DIICOT.

Potrivit unui comunicat de presă, în fapt s-a reţinut că, în luna octombrie 2017, inculpatul Burtescu Alin Marian, în vârstă de 30 de ani, a cunoscut prin intermediul unui site erotic o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 de ani, şi, speculând starea de vulnerabilitate şi naivitate a acesteia, a recrutat-o prin inducere în eroare (promisiuni de convieţuire) şi a transportat-o în diferite oraşe din ţară (Braşov, Timişoara, Piteşti, Bucureşti, Alba Iulia), în scopul de a practica prostituţia, în beneficiul lui, în apartamente, dar şi la stradă.

Pe fondul comportamentului violent (fizic şi psihic) al inculpatului, persoana vătămată a hotărât să rupă relaţia cu acesta, împrejurare în care, la data de 21.04.2018 (după ce anterior o ameninţase în mod repetat cu moartea întrucât refuza să mai practice prostituţia în beneficiul lui), inculpatul Burtescu Alin-Marian s-a deplasat cu un autoturism în zona în care victima practica prostituţia - DN 65, în apropiere de com. Pieleşti - şi, după ce a trecut prin dreptul ei de câteva ori a intrat pe acostament, în viteză, lovind-o cu partea frontală a autovehiculului.

Inculpatul a părăsit locul evenimentului rutier, deplasându-se la Poliţie abia după câteva ore.

Victima a suferit o fractură de humerus, leziune ce a necesitat o intervenţie chirurgicală, imobilizarea braţului şi implică pentru vindecare un număr de 55 de zile de îngrijiri medicale.

DIICOT anunţă că în cursul zilei de vineri Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Potrivit IGPR, în urma administrării probatoriului procurorul de caz l-a reţinut pe bărbat, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, mai menţionează comunicatul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...