DIICOT: Bărbat arestat preventiv pentru trafic de minori

DIICOT: Bărbat arestat preventiv pentru trafic de minori

Tribunalul Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unui bărbat, pentru infracţiunea de trafic de minori, după ce a determinat o minoră de 15 ani să se prostitueze.

"La sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie 2020, inculpatul H.I.V. a recrutat, prin inducere în eroare, o persoană vătămată minoră despre care cunoştea că are vârsta de 15 ani la acel moment, profitând de faptul că aceasta amanetase şapte inele şi două brăţări din aur în schimbul sumei de 5.000 lei, operaţiune despre care mama sa nu avea cunoştinţă", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) transmis, luni, AGERPRES.

Suspectul ştia faptul că minorei îi era foarte teamă că mama acesteia va afla de lipsa bijuteriilor şi o va pedepsi şi, în consecinţă, profitând de starea de temere a acesteia, i-a promis în mod mincinos că o va ajuta să facă rost de bani pentru a scoate bijuteriile de la amanet şi a determinat-o să practice prostituţia pentru a face rost de suma respectivă.

"Inculpatul nu a avut nici un moment intenţia reală de a folosi banii câştigaţi de minoră din prostituţie pentru a scoate bijuteriile de la amanet, scopul său real fiind de a-şi însuşi în totalitate aceşti bani", arată sursa citată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2-6 iunie, inculpatul a transportat persoana vătămată minoră în diferite locaţii de pe raza judeţului Dâmboviţa, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituţiei, obţinând astfel suma de 920 de lei.

Pe data de 6 iunie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului.

Tribunalul Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe 7 iunie, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși