DIICOT: Cetăţean român de origine palestiniană, cercetat pentru propagandă teroristă DAESH

Procurorii DIICOT efectuează cercetări, la sesizarea SRI, faţă de un cetăţean român de naţionalitate palestiniană, în vârstă de 30 ani, suspectat de implicare în promovarea unor mesaje radicale specifice organizaţiei teroriste DAESH şi instruire cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

Procurorii DIICOT- Structura Centrală şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism au efectuat, joi, o percheziţie la domiciliul suspectului, situat pe raza judeţului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice.

Potrivit unui comunicat DIICOT, în urma verificărilor întreprinse a rezultat că suspectul prezenta indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.

Procurorii spun că suspectul a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste.

Concret, el a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste.

Conform unui comunicat al IGPR, suspectul ar fi accesat site-uri şi forumuri cu caracter jihadist, ar fi postat şi distribuit materiale foto-video care fac apologia cauzei jihadiste, inclusiv materiale cu un conţinut extrem de violent şi ar fi elogiat atentatele comise de organizaţia teroristă DAESH şi discursurile unor imami radicali, care promovează sectarismul religios şi încurajează violenţa împotriva altor confesiuni religioase.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei - Vlad Ţepeş. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

3 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri