DIICOT: Doi bărbați reținuți pentru trafic internațional de droguri de mare risc

DIICOT: Doi bărbați reținuți pentru trafic internațional de droguri de mare risc

Doi bărbați suspectați de trafic internațional de droguri de mare risc au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Bacău al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), fiind ulterior plasați în arest la domiciliu.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii septembrie 2016, inculpații Șerban Marius și Răchiteanu Eusebiu — Gabriel au inițiat demersuri în vederea realizării unei achiziții de droguri de mare risc. În acest sens au accesat rețele darknet, pentru a intra în contact cu un furnizor de amfetamină din străinătate, în condiții de clandestinitate", se arată într-un comunicat al DIICOT transmis luni AGERPRES.

Conform aceleiași surse, cei doi inculpați au stabilit legătura cu un furnizor de droguri de pe teritoriul Olandei, apoi au plasat o comandă de 50 de grame de amfetamină, folosind pentru achitarea contravalorii sistemul de plată electronică bitcoin.

"Pentru a evita expunerea la riscurile inerente unei astfel de operațiuni, inculpații Șerban Marius și Răchiteanu Eusebiu — Gabriel au desemnat ca destinatar al coletului o altă persoană, după ce în prealabil i-au cerut acestuia permisiunea de a-i folosi numele și adresa de domiciliu, pentru a recepționa un colet din străinătate, în conținutul căruia l-au asigurat că se află accesorii pentru telefoane mobile", se precizează în comunicat.

La sfârșitul lunii septembrie, coletul marcat cu timbre poștale emise în Olanda și fără mențiuni privind expeditorul, a fost livrat, prin intermediul unui serviciu de coletărie, persoanei desemnate ca destinatar. Pe 3 noiembrie, Marius Șerban a fost prins în flagrant în timp ce avea asupra sa plicul conținând cantitatea de 51,75 de grame de amfetamină.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate de procurorii DIICOT și polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate la domiciliile celor doi, situate în municipiile Bacău și Cluj Napoca, a mai fost găsită și ridicată în vederea cercetărilor o cantitate de 57 de grame cannabis.

Inculpații au fost reținuți pentru trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de mare risc, Tribunalul Bacău dispunând ulterior împotriva lor măsura preventivă a arestului la domiciliu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski