DIICOT: Nouă persoane arestate în Bucureşti şi Giurgiu în dosare privind traficul de droguri

DIICOT: Nouă persoane arestate în Bucureşti şi Giurgiu în dosare privind traficul de droguri

Bucureşti, 15 feb /Agerpres/ - Nouă persoane au fost arestate preventiv în urma unor operaţiuni desfăşurate de DIICOT în Bucureşti şi judeţul Giurgiu pentru destructurarea a două grupuri infracţionale specializate în trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de DIICOT, au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare în două cauze, cei vizaţi fiind suspecţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc, instigare la fals intelectual şi efectuare cu intenţie, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate a rezultat că membrii unei grupări formate din cinci inculpaţi procură substanţe interzise în cantităţi mari din municipiul Constanţa cu intenţia de a le comercializa pe raza municipiului Giurgiu. Substanţele psihoactive procurate sub formă de fragmente vegetale erau porţionate de aceştia în pacheţele-doze ambalate în hârtie, fiind vândute apoi consumatorilor la preţuri cuprinse între 10 şi 20 de lei, precizează sursa citată.

În urma activităţilor desfăşurate de către procurorii DIICOT Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, au fost descoperite şi ridicate droguri de mare risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, suma de 2.200 de lei, precum şi obiecte utilizate în activitatea de dozare, ambalare şi comercializare a drogurilor.

În acest caz, Tribunalul Giurgiu a dispus, vineri, arestarea preventivă a doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Concomitent, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat 12 percheziţii la membrii unei grupări infracţionale, formată din şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 40 de ani, care se ocupa cu distribuţia de cocaină şi cannabis în Bucureşti, în special în zona cluburilor şi localurilor, arată comunicatul amintit.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate 150 de grame de cocaină, 600 de grame de cannabis, sumele de 26.000 de lei şi 350 de euro, un pistol, două cântare electronice de precizie, şapte telefoane mobile şi şapte cartele SIM. Cei şapte bărbaţi au fost arestaţi preventiv, vineri, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti.

DIICOT precizează că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria