DIICOT: Percheziții în Gorj la persoane suspectate că au furat bijuterii de 167.000 euro din Slovacia

DIICOT: Percheziții în Gorj la persoane suspectate că au furat bijuterii de 167.000 euro din Slovacia

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova au efectuat, luni, 15 percheziții în județul Gorj, la domiciliile membrilor unui grup infracțional organizat specializat în tâlhărie calificată și furt calificat.

Membrii grupului sunt suspectați că, în noaptea de 17 spre 18 mai 2014, au pătruns prin efracție într-un magazin situat pe raza localității Trnava din Slovacia, de unde au sustras bijuterii din aur cu briliante, perle, pietre naturale și mai multe ceasuri din aur, în valoare de 167.000 de euro, potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

"Din cercetările efectuate în cauză s-a reținut că suspecții au pătruns în incinta magazinului prin îndepărtarea barelor de fixare din plafonul aflat în pasajul subteran exterior al magazinului, iar ulterior prin spațiul de deasupra plafonului destinat tabloului de distribuție a aerului condiționat. Ulterior, membrii grupului au comercializat o parte dintre bijuterii mai multor persoane din județul Gorj și municipiul București", se precizează în comunicat.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate patru ceasuri de lux, brățări și pandantive din aur, precum și un seif cu cifru electronic.

Șapte persoane au fost ridicate în baza mandatelor de aducere și vor fi conduse la sediul Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT pentru audieri, în dosar fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și furt calificat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

3 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…

4 Ce salariu lunar primește un soldat ucrainean care luptă pe front împotriva rușilor

5 Are dreptate Rareș Bogdan...