DIICOT Suceava: 26 de percheziţii într-o cauză privind fraude cu carduri bancare; prejudiciul - 300.000 euro

DIICOT Suceava: 26 de percheziţii într-o cauză privind fraude cu carduri bancare; prejudiciul - 300.000 euro

Procurori din cadrul DIICOT Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Suceava, au efectuat joi 26 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, dar şi în judeţele Iaşi, Arad, Teleorman, Botoşani, Argeş, Vrancea şi Ilfov, într-o cauză penală ce are ca obiect comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2015 - 2017, membrii unui grup infracţional organizat au deţinut date cu privire la carduri bancare aparţinând unor persoane din diverse ţări, cu care au efectuat operaţiuni financiare în mod fraudulos, respectiv au achiziţionat diverse bunuri de la agenţi comerciali din străinătate, bunurile fiind livrate pe teritoriul României prin intermediul firmelor de curierat, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit DIICOT Suceava, datele de identificare în cazul cardurilor bancare au fost obţinute în mod ilegal, fie prin achiziţionarea lor de pe diverse site-uri de specialitate, fie prin accesarea în mod ilegal a unor diverse platforme online.

Prejudiciul estimativ, cauzat de membrii grupului infracţional organizat, stabilit până în prezent este de 300.000 euro.

La sediul DIICOT Suceava au fost conduse, în vederea audierii, 15 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, BCCO Iaşi, BCCO Piteşti, SCCO Arad, SCCO Teleorman, SCCO Ilfov şi SCCO Vrancea, al luptătorilor din cadrul SAS Botoşani, SAS Iaşi, SAS Teleorman şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi "Alexandru cel Bun" Bacău, BSIJ Bucureşti, IJJ Teleorman şi IJJ Argeş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi UTAI Suceava. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria