Directorul executiv al OceanGate recunoscuse, într-o înregistrare, că „a încălcat niște reguli” VIDEO

Directorul executiv al OceanGate recunoscuse, într-o înregistrare, că „a încălcat niște reguli” VIDEO

O înregistrare video prezentată de newsweek.com îl arată pe directorul executiv al OceanGate, care a dispărut la bordul submersibilului Titan al companiei sale împreună cu alte patru persoane, recunoscând că a „încălcat unele reguli" pentru a construi ambarcațiunea.

Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, în prezent dispărut la bordul Titan, a făcut această mărturisire într-un interviu cu vloggerul de călătorie mexican Alan Estrada, realizat în 2021, când acesta din urmă a urcat la la bordul Titan, pentru a ajunge la epavei Titanicului.

„Generalul MacArthur a spus <<ești ținut minte pentru regulile pe care le încalci>> și am încălcat câteva reguli pentru a face acest lucru, cred că le-am încălcat cu logica și cu o bună inginerie în spate”, a mărurisit Rush, potrivit imaginilor de arhivă postate de Estrada pe YouTube.

„Alegerea regulilor pe care le încalci adăuga valoare celorlalți și adăugă valoare societății", a adăugat Rush.

David Pogue, un reporter CBS care a călătorit anterior pe Titan, a declarat pentru BBC că nu există „nicio modalitate" de a comunica cu submersibilul decât dacă acesta se află „direct deasupra" navei de sprijin.

„Un potențial pericol extrem ”

Un fost angajat al OceanGate și pilot de submersibil, a deschis, în 2018, un proces împotriva companiei. Concret, David Lochridge a susținut în acest dosar că pasagerii s-au confruntat cu „un potențial pericol extrem într-un submersibil experimental", ca urmare a "refuzului OceanGate de a efectua teste critice, nedistructive ale designului experimental al corpului navei".

Soluționarea scandalului s-a făcut însă în afara instanței.

La bordul Titan, submarinul plecat spre Titanic și dat dispăru t, se mai află aventurierul miliardar britanic Hamish Harding, magnatul de afaceri pakistanezo-britanic Shahzada Dawood, fiul acestuia, Suleman Dawood, și pilotul francez Paul-Henry Nargeolet.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?