Directorul financiar al companiei lui Donald Trump s-a predat procurorilor, înainte de a fi pus sub acuzare

Directorul financiar al companiei lui Donald Trump s-a predat procurorilor, înainte de a fi pus sub acuzare

Directorul financiar al companiei lui Donald Trump, Allen Weisselberg, s-a predat joi dimineața procurorilor din Manhattan, cu câteva ore înainte de a fi pus sub acuzare. Pe lângă Weisselberg, ancheta vizează și Trump Organization, compania fostului președinte american, pentru presupuse infracțiuni financiare, a declarat avocatul său pentru CNN .

Weisselberg urmează să apară în fața instanței în cursul zilei de joi, la un tribunal din Manhattan.

Un mare juriu din Manhattan a redactat acuzațiile miercuri, iar acestea vor fi desigilate în cursul zilei, au declarat pentru CNN două surse care cunosc situația. Tipul și numărul exact al acuzaților nu este clar încă.

Allen Weisselberg, un apropiat al lui Trump, a ajutat la conducerea imperiului imobiliar al acestuia în timpul mandatului său de președinte.

Trump Organization spune că Weisselberg este folosit de procurorii din Manhattan drept „pion”.

„Procurorul aduce acuzații care implică beneficii pentru angajați, pe care nici Fiscul și niciun alt procuror nu s-ar gândi vreodată să le aducă. Aceasta nu este justiție; aceasta este politică”, se arată în declarația atribuită unui purtător de cuvânt al companiei.

Donald Trump nu va fi pus sub acuzare în acest caz, dar procurorii au declarat că ancheta continuă. Fostul președinte a negat acuzațiile și a spus că ancheta este o „vânătoare de vrăjitoare” motivată politic, în condițiile în care procurorul general din Manhatan, Cyrus Vance, este democrat.

Ancheta vizează beneficiile primite de angajați ai companiei - apartamente, mașini, sume pentru specializare profesională - pentru care nu ar fi plătit impozite.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro