Discursul lui Theresa May, o 'trădare' a Brexit-ului, consideră Nigel Farage

Discursul privind Brexit-ul, rostit vineri la Florența de premierul britanic Theresa May, este o 'trădare' și arată faptul că aceasta dorește să părăsească Uniunea Europeană 'doar cu numele', a declarat vineri fostul lider al formațiunii eurofobe britanice UKIP (Partidul pentru Independența Marii Britanii) Nigel Farage, relatează DPA.

'Toate domeniile de integrare pe care le avem în prezent vor fi relansate', a afirmat Farage, un susținător de lungă durată al Brexit-ului și în prezent comentator politic și membru al UKIP în Parlamentul European.

'Astăzi este o victorie pentru Westminster și clasa politică', a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.

'Ei arată disprețul față de 17,4 milioane de persoane', a spus Nigel Farage, referindu-se la majoritatea de 52% care a votat să părăsească UE în referendumul de anul trecut privind Brexit-ul.

'Marea trădare a Brexitului continuă: Theresa May a arătat la Florența că tot ceea ce dorește este să liniștească elita de la Bruxelles', a scris Farage într-un comentariu pentru The Daily Telegraph.

Premierul britanic Theresa May a subliniat vineri, într-un discurs pe tema Brexitului, că Marea Britanie va continua să contribuie la bugetul Uniunii Europene până în anul 2020 și că dorește o perioadă de tranziție de doi ani în procesul de ieșire din blocul comunitar, perioadă în care imigranții comunitari vor putea să rămână și să muncească în Marea Britanie, însă va exista un sistem de înregistrare a lor ca etapă premergătoare a unui nou regim privind imigrația.

Ea s-a declarat totodată optimistă că în final va fi încheiat un acord de liber schimb între Marea Britanie și UE și a menționat că Londra este dispusă să participe și după Brexit la unele politici și programe europene, menționând aici și domeniul apărării.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

4 Teoria conspirației? / VIDEO Specialist la CNBC: Tulpina de CoVid-19 din Iran este diferită față de cea care a l…

5 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios