Dispariţia avionului aparţinând Malaysia Airlines ar putea rămâne fără explicaţii

Dispariţia avionului aparţinând Malaysia Airlines ar putea rămâne fără explicaţii

Anchetatorii cred că traseul avionului, care a plecat de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, a fost schimbat în mod deliberat la scurt timp de la decolare, pe 8 martie. Însă lipsa rămăşiţelor aeronavei, în ciuda căutărilor masive ale mai multor ţări, este un mare impediment în desfăşurarea anchetei.

„La sfârşitul investigaţiilor s-ar putea să nu ştim adevărata cauză (a dispariţiei). E posibil să nu aflăm nici măcar motivul” care a dus la acest incident, a subliniat Khalid Abu Bakar, şeful Poliţiei din Malaezia, citat de cotidianul britanic „The Guardian”.

Oficialul a precizat că anchetatorii au realizat mai multm de 170 de interogări cu rude ale celor doi piloţi şi ai celorlalţi zece membri ai echipajului. Investigaţia se concentrează în continuare asupra a patru piste principale: deturnarea avionului, sabotajul, probleme personale sau psihologice ale celor aflaţi la bord. Până în prezent nu au existat dovezi incriminatorii.

Poliţiştii au investigat până şi alimentele care ar fi putut fi servite la bord, pentru a elimina suspiciunile de otrăvire sau intoxicare.

Căutările în Oceanul Indian continuă, autorităţile sperând să intre în posesia cutiei negre a avionului, care conţine datele înregistrate pe parcursul zborului şi ar permite stabilirea cauzelor accidentului. Însă dispozitivul va rămâne fără energie după cinci zile, aşa încât căutările sunt contracronometru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

3 VIDEO Kadîrov și tragi apa...

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Cu invitați din Laos și Cuba, „măreața” Rusie s-a afișat cu un singur tanc la parada de la Moscova și cu bocanci pierduți de soldați...