Diversiune? Steriu anunță că parlamentarii PSD pot vota la moțiunea de cenzură! Săptămâna trecută, Dăncilă anunțase că pesediștii vor fi prezenți, dar nu vor vota

Diversiune? Steriu anunță că parlamentarii PSD pot vota la moțiunea de cenzură! Săptămâna trecută, Dăncilă anunțase că pesediștii vor fi prezenți, dar nu vor vota

Diversiune? Steriu anunță că parlamentarii PSD pot vota la moțiunea de cenzură! Săptămâna trecută, Dăncilă anunțase că pesediștii vor fi prezenți, dar nu vor vota.
 
Parlamentarii PSD nu au primit vreo directivă care să-i oblige să rămână în bănci și să nu participe la votul asupra moțiunii de cenzură, a declarat luni la RFI deputatul social-democrat Valeriu Steriu.

 ”Este opțiunea fiecăruia, nu a fost vreo directivă dată de cineva. Fiecare hotărăște dacă participă sau nu la vot, în primul rând. Este mai degrabă sarcina Opoziției să asigure cele 233 de voturi și probabil a găsi forma prin care să existe un cvorum. Tocmai de aceea, pentru cvorum, pentru a avea această moțiune discutată și votată astăzi, suntem acolo cu toții pentru a vedea cum își strânge Opoziția voturile necesare”, a susținut Steriu.
Întrebat dacă nu se teme că unii parlamentari ai PSD vor vota pentru moțiune, Valeriu Steriu a răspuns: ”Nu ne temem. Suntem convinși că în clipa de față, întreaga echipă a PSD-ului și alături de noi și cei de la ALDE, așa cum au arătat și acum două săptămâni la votul pentru noul președinte al Camerei Deputaților și de această dată vor fi uniți și vor arăta o majoritate solidă în cele două Camere”.

------
Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat săptămâna trecută că parlamentarii social-democrați vor asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota.

„Vor asigura cvorumul, dar nu vor vota”, a precizat Dăncilă la finalul unei întâlniri cu parlamentarii PSD, care a avut loc la Parlament.

Întrebată dacă parlamentarii PSD vor sta pe scaune sau vor ieşi din sală, premierul a spus: „Cum vor considera dânşii”.

Potrivit acesteia, parlamentarii PSD vor trata moţiunea de cenzură „cu seriozitate”. „Am convenit ca această moţiune să o tratăm cu seriozitate, să participe colegii la dezbateri, să ia cuvântul colegii din rândul PSD şi, bineînţeles, să mergem mai departe”, a arătat Dăncilă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…