Divizia 101 aeropurtată a armatei SUA, desfășurată în Europa pentru prima oară în ultimii 80 de ani

Divizia 101 aeropurtată a armatei SUA, desfășurată în Europa pentru prima oară în ultimii 80 de ani

Divizia 101 aeropurată a armatei Statelor Unite a fost desfășurată pentru prima oară în ultimii 80 de ani, în actualele condiții de tensiuni ridicate dintre Rusia și alianța NATO.

Divizia 101 aeropurtata a armatei SUA FOTO EPA

Celebra unitate poreclită "Screaming Eagles" a diviziei 101 aeropurtată a ajuns în România și este antrenată să acționeze rapid pe orice câmp de luptă. Potrivit CBS News , militarii americani sunt gata să treacă oricând granița în Ucraina.

CBS News a obținut un interviu cu comandantul adjunct al diviziei, generalul de brigadă John Lubas. Jurnaliștii CBS News au călătorit alături de acesta cu un elicopter Black Hawk timp de o oră până la marginea teritoriului NATO, la aproximativ cinci kilometri de granița României cu Ucraina.

Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO. Venim cu capacități speciale, de la capacitatea noastră de asalt aerian... Suntem o forță de infanterie ușoară dar, din nou, aducem mobilitate cu noi, pentru aeronavele noastre și pentru asalturile noastre aeriene”, a declarat Lubas.

Avionul Black Hawk a mers spre nord, de-a lungul coastei românești la Marea Neagră și a aterizat la baza unde trupele americane se antrenează alături de cele române în cadrul unui exercițiu de asalt terestru și aerian.

Exercițiu cu muniție reală care recrează luptele ucrainenilor împotriva armatei ruse

Exercițiul de anvergură la care au luat parte forțele armate române și americane a fost menit să recreeze luptele pe care ucrainenii le duc zilnic împotriva trupelor ruse, chiar în apropiere de granița cu România.

Prin exercițiile militare din apropierea graniței cu Ucraina, SUA are un mesaj clar pentru Rusia, dar și pentru liniștea aliațiilor NATO, că armata SUA este aici pentru a acționa în orice moment.

Adevărata semnificație pentru mine, să avem trupele americane aici, este ca și cum ai fi avut aliați în Normandia înainte ca vreun inamic să fie acolo”, a declarat generalul-maior român Lulian Berdila pentru CBS News.

4.700 de soldați americani, desfășurați pentru consolidarea flancului Estic al NATO

Forțele armate americane au înființat o garnizoană la baza aeriană a armatei române. Aproximativ 4.700 de soldați din Fort Campbell, Kentucky, sunt desfășurați în Europa pentru a consolida flancul Estic al NATO.

Comandanții "Screaming Eagles" sunt pregătiți în orice moment să intre în luptă. Ei au afirmat că sunt pregătiți "să lupte la noapte" dacă este nevoie și că rolul lor este de a apăra teritoriul NATO în cazul în care luptele din Ucraina escaladează și amenință orice teritoriu aliat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...