DNA: Cetățean turc, trimis în judecată pentru evaziune; prejudiciul - peste un milion de euro

DNA: Cetățean turc, trimis în judecată pentru evaziune; prejudiciul - peste un milion de euro

Procurorii DNA au trimis în judecată un om de afaceri turc pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală, prejudiciul cauzat bugetului de stat depășind suma de un milion de euro.

DNA arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES, că, în perioada 2012 — 2013, inculpatul Bahattin As, cetățean turc administrator al unei societăți comerciale, a înregistrat în contabilitate livrări și achiziții fictive în relația cu o altă firmă care nu avea vreo persoană fizică angajată, aceste demersuri cauzând daune materiale bugetului de stat în valoare de 4.964.747 lei (din care impozit pe profit în sumă de 2.012.168 lei și TVA în sumă de 2.952.579 lei).

"În aceeași perioadă și în același scop, inculpatul a declarat achiziții de marfă și servicii (doar scriptic nu și în realitate) de la alte două societăți comerciale, înregistrând astfel o cheltuială suplimentară și un TVA deductibil suplimentar. Acționând în această manieră, inculpatul As Bahattin a cauzat bugetului de stat prejudicii materiale în cuantum de 58.008 lei, din care impozit pe profit de 23.204 lei, iar TVA de 34.804 lei", susțin procurorii.

Direcția Generală a Finanțelor Publice a anunțat că se constituie parte civilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…