DNA: Clasare la conflictul de interese pentru Ponta; în dosar - declinare la PÎCCJ pentru suspiciuni de alte fapte

DNA: Clasare la conflictul de interese pentru Ponta; în dosar - declinare la PÎCCJ pentru suspiciuni de alte fapte

Purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție, Livia Săplăcan, a confirmat vineri, pentru AGERPRES, că procurorii au dispus clasarea pentru infracțiunea de conflict de interese de care fusese acuzat fostul premier Victor Ponta, iar prin aceeași ordonanță, în dosar, s-a decis declinarea competenței la Parchetul General pentru cercetări privind suspiciunea săvârșirii unor fapte care nu sunt de competența DNA.

"S-a dispus clasarea la data de 22 martie pentru infracțiunea de conflict de interese (trei fapte) care fusese reținută în sarcina lui Victor Ponta în calitatea sa de prim-ministru având în vedere că a intervenit o cauză de împiedicare a efectuării urmăriri penale ca urmare a respingerii de către plenul Camerei Deputaților a cererii de încuviințare transmisă de procurori. Pe de altă parte, în cauza respectivă, prin aceeași ordonanță, s-a dispus disjungerea și declinarea competenței de soluționare către PÎCCJ pentru suspiciunea săvârșirii unor fapte care nu sunt de competența DNA", a precizat purtătorul de cuvânt al DNA.

În iunie 2015, plenul Camerei Deputaților a respins începerea urmăririi penale față de Victor Ponta, premier la acea dată, pentru trei acuzații de conflict de interese.

Conform DNA, el era acuzat că l-ar fi desemnat pe Dan Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul și ulterior ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine și ministru al Transporturilor, în condițiile în care ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia și de dreptul de folosință gratuită a unui autoturism.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...