DNA: Cristian Matei, director la Administrația Porturilor Dunării Giurgiu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

DNA: Cristian Matei, director la Administrația Porturilor Dunării Giurgiu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Cristian Matei, director general al Companiei Naționale "Administrația Porturilor Dunării Fluviale" (CN APDF) Giurgiu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Cristian Matei, director general al Companiei Naționale "Administrația Porturilor Dunării Fluviale" Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și favorizarea făptuitorului.

În același dosar au fost deferiți justiției și Răzvan Gabriel Trandafir, la data faptelor director general interimar al Autorității Navale Române, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și favorizarea făptuitorului, și Liviu Aurelian Cazan, fost director general al Autorității Navale Române, pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și instigare la favorizarea făptuitorului.

Procurorii anticorupție precizează că, la data de 26 mai, Cristian Matei, în calitate de director al Companiei Naționale "Administrația Porturilor Dunării Fluviale'' SA Giurgiu, cu încălcarea dispozițiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, ar fi îndeplinit în mod defectuos, cu rea credință, acte ce țin de atribuțiile de serviciu, conducere, administrare și control.

Concret, arată DNA, acesta, împreună cu Răzvan-Gabriel Trandafir, la instigarea lui Liviu-Aurelian Cazan, ar fi semnat un act adițional la un contract de vânzare-cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul CN APDF Giurgiu în patrimoniul Autorității Navale Române (ANR).

"Aceste demersuri ale inculpaților au condus la producerea unui prejudiciu CN APDF Giurgiu în sumă de 255.372,726 euro fără TVA (reprezentând contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română", se precizează în comunicat.

Potrivit procurorilor, acționând în această manieră, Cristian Matei și Răzvan-Gabriel Trandafir ar fi urmărit fraudulos îngreunarea tragerii la răspundere penală a lui Liviu-Aurelian Cazan, în cadrul unui dosar penal.

DNA mai arată că până la această dată Autoritatea Navală Română nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Zvon...

5 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"