DNA: Fost consilier superior la APIA Constanța, reținut pentru fraude cu fonduri europene

DNA: Fost consilier superior la APIA Constanța, reținut pentru fraude cu fonduri europene

Răzvan Alexandru Ionescu, fost consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Constanța, a fost reținut joi de procurorii anticorupție într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, urmând să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, Ionescu este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

"În perioada 2008 — 2014, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru, în calitate de consilier superior în cadrul APIA — Centrul județean Constanța, în opt situații, a folosit, la instituția unde-și desfășura activitatea, mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafețe agricole de pe raza județului Constanța", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, inculpatul a obținut pe nedrept suma de 1.410.398 de lei în urma acestor demersuri infracționale.

Răzvan Alexandru Ionescu a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat vineri Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fostul consilier superior APIA a fost deja trimis în judecată de procurorii anticorupție în decembrie 2014, într-un alt dosar privind fraude cu fonduri europene.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...