DNA: Fostul deputat Ionel Arsene, trimis în judecată într-un nou dosar; este acuzat de trafic de influenţă

DNA: Fostul deputat Ionel Arsene, trimis în judecată într-un nou dosar; este acuzat de trafic de influenţă

Fostul deputat Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un nou dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ionel Arsene, la data faptei deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că în luna iunie 2015 Ionel Arsene, în calităţile menţionate mai sus, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unui primar de comună din judeţul Neamţ, membru al aceluiaşi partid, ar fi pretins de la un alt edil (martor), în schimbul atribuirii contractului având ca obiect "Construire şcoală în sat .., judeţul Neamţ" către firma administrată de soţia acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), să fie subcontractate unei societăţi agreate de inculpat.

"În temeiul acestei înţelegeri, ca urmare a influenţei exercitate de Arsene Ionel asupra edilului, la data de 27 iulie 2015, a fost încheiat contractul de execuţie lucrări, cu obiectul de mai sus", se precizează în comunicat.

Ulterior, arată anchetatorii, la data de 9 octombrie 2015 societatea câştigătoare a contractului ar fi subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeaşi zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 şi 07.03.2016, deşi produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august şi septembrie 2016).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /