DNA: Propunerile formulate în proiectul de modificare a codurilor penale - oportune, dar se impun unele observații

Direcția Națională Anticorupție (DNA) califică drept "oportune" propunerile formulate în proiectul de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, precizând că se impun însă unele observații de natură tehnică.

"Direcția Națională Anticorupție consideră că propunerile formulate sunt în cea mai mare parte oportune, dar că se impun unele observații de natură tehnică, ce au fost transmise către Ministerul Justiției", a răspuns joi DNA la solicitarea AGERPRES.

Parchetul General anunța, pe 12 aprilie, că apreciază ca oportune și în acord cu deciziile Curții Constituționale propunerile ministrului Justiției, Tudorel Toader, de modificare și completare a codurilor penale și a Legii privind executarea pedepselor.

"În urma analizei și studiului proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum și pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, Ministerul Public apreciază propunerile făcute de Ministerul Justiției ca fiind oportune și în acord cu deciziile Curții Constituționale", se arăta într-un comunicat al Parchetului General remis AGERPRES.

Parchetul General preciza că a formulat un punct de vedere ce conține observații preponderent de tehnică legislativă.

"Ministerul Public își exprimă convingerea că forma promovată de către autorul propunerii de act normativ va fi agreată și de ceilalți actori implicați ulterior în procesul de legiferare", mai spunea Parchetul General.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, declara, pentru AGERPRES, la începutul lunii aprilie, că a trimis la CSM, PÎCCJ, DNA și DIICOT proiectul de lege privind modificarea codurilor penale pentru punerea de acord cu deciziile Curții Constituționale.

"Este vorba de legea de modificare a Codului penal și de procedură penală pentru punerea de acord cu deciziile Curții Constituționale, dar și transpunerea unei directive din 2014 privind confiscarea extinsă. În cazul directivei era depășit termenul de transpunere, ne-a notificat Comisia și ne-a băgat în procedură prealabilă de infringement", a precizat la acea dată Tudorel Toader.

El a adăugat că le-a dat termen pentru formularea unor eventuale propuneri reprezentanților acestor instituții până pe 13 aprilie.

Totodată, ministrul Justiției a anunțat că, după ce va primi punctele de vedere, va publica proiectul de lege pe pagina de internet a ministerului, îl va pune în dezbatere publică pentru 30 de zile și va organiza două întâlniri "cu cine vrea să vină".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

2 Stenograme DNA / Deputatul PSD Căprar spunea că-i duce bani lui Dragnea. Dăncilă, Fifor și Cuc apar și ei

3 SURSE / „Dosarul PSD” ar duce la vârful partidului. Fifor, Teodorovici și Vâlcov, în vizorul procurorilor DNA?

4 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

5 ULTIMĂ ORĂ / Scandal în CSM după ce Țînț n-a ieșit din primul tur!

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion