Doctorul Horaţiu Suciu a fost ales preşedinte al PNL Târgu Mureş

Doctorul Horaţiu Suciu a fost ales preşedinte al PNL Târgu Mureş

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, doctorul Horaţiu Suciu, a câştigat, marţi seara, competiţia pentru conducerea filialei Târgu Mureş a Partidului Naţional Liberal.

Astfel, din cele 219 de voturi valabil exprimate, doctorul Horaţiu Suciu a obţinut 135, în timp ce fostul lider al filialei, deputatul Ervin Molnar, a obţinut 84 de voturi.

"Am avut până în acest moment o carieră profesională prin care am încercat să aduc Târgu Mureşului, oraşul meu natal, şi judeţului Mureş notorietate şi vizibilitate în ceea ce ne place să numim 'brandul' nostru al târgumureşenilor, medicina! Şi consider că într-o oarecare măsură am reuşit, prin efectuarea, în clinica pe care o conduc, a unor intervenţii cum sunt transplantul de inimă şi operaţii la nou-născuţi cu boli cardiace, operaţii care în prezent în România se efectuează doar în Târgu Mureş. Am încercat, în acelaşi timp, să cresc vizibilitatea şi greutatea ca centru universitar a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie G.E. Palade în calitate de profesor şi preşedinte al Senatului Universitar, funcţie care mă onorează. Sunt medic, sunt profesor, două profesii liberale care creează plusvaloare prin şansa la viaţă dată celor bolnavi şi prin modelarea destinelor viitorilor medici. (...) Nu am fost şi nu voi fi niciodată într-o gaşcă. Mă voi înconjura de oameni competenţi. Sunt un om de echipă, uşa mea va fi mereu deschisă pentru toţi colegii şi voi ţine cont de opiniile colegilor mei. Ca medic şi profesor sunt obişnuit să ajut şi să îndrum şi o voi face în continuare", a declarat noul lider al PNL Târgu Mureş.

Dr. Suciu a spus că, în noua sa calitate de preşedinte al PNL Mureş, va deschide larg uşa partidului pentru tineri, intelectuali şi oameni cu cariere profesionale valoroase şi nu va accepta şi nu va lua decizii arbitrare, impuse din alte părţi.

"Nu vom face niciodată compromisuri care să sacrifice valorile şi principiile liberale. Toate acţiunile şi deciziile noastre vor fi pentru consolidarea şi creşterea influenţei PNL Târgu Mureş la nivel naţional. (...) De mâine trebuie să ne apucăm de treabă pentru binele PNL", a arătat Horaţiu Suciu.

El susţine că şi-a depus candidatura pentru şefia PNL Târgu Mureş pe fondul lipsei de transparenţă în luarea deciziilor, intoleranţa faţă de cei cu opinii diferite, lipsa de clarviziune în stabilirea strategiilor politice, lipsa totală de influenţă în cadrul negocierilor cu partenerii de coaliţie, slaba influenţă la nivel naţional, promovarea mediocrităţii, îndepărtarea intelectualilor, tinerilor, antreprenorilor, a creatorilor de plusvaloare faţă de procesul de decizie şi în urma rezultatelor dezastruoase la alegeri.

"În viziunea mea, partidul nu este un vehicul pentru împlinirea ambiţiilor personale. Este locul în care poţi să împărtăşeşti comunităţii valorile pe care le reprezinţi şi să influenţezi în bine viaţa comunităţii, a oamenilor şi tot ceea ce reprezintă conceptul de bunăstare. O carieră politică de succes trebuie dublată de o carieră profesională pe măsură. Este singura posibilitate prin care poţi transpune competenţa profesională în îmbunătăţirea vieţii societăţii noastre. Cât timp respecţi aceste principii eşti ferit de aşa-zisele derapaje inerente: beţia puterii, setea de putere, abuzul de putere, ignorarea voinţei celor mulţi, decizii arbitrare şi aşa mai departe", a declarat Horaţiu Suciu.

La reuniunea PNL Târgu Mureş pentru alegerea conducerii filialei au participat şi secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, şi europarlamentarul Rareş Bogdan. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...