DOCUMENT Cum acţionează propaganda Kremlinului în presa rusă

DOCUMENT Cum acţionează propaganda Kremlinului în presa rusă

Documentul instruieşte practic jurnaliştii de televiziune cum să abordeze subiectele legate de Crimeea şi criza din Ucraina. Astfel, presa trebuie să prezinte într-o lumină favorabilă anexarea Crimeii şi evoluţia sa actuală. În acelaşi timp, revoluţia ucraineană, soldată cu demiterea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, trebuie prezentată ca fiind opera unui grup de fascişti, ale cărui acţiuni sunt extrem de nocive pentru Ucraina, notează Business Insider , care citează globelvoicesonline.org .

„Anonim International” susţine că liniile directoare ale propagandei în presa rusă au fost trasate chiar de către administraţia Putin, dar Kremlinul nu a răspuns acestor acuzaţii.

Crimeea, distrusă de Kiev şi salvată de Moscova

Instrucţiunile de propagandă pentru presă cuprinde două secţiuni, una referindu-se la Crimeea, iar alta la Ucraina.

Televiziunile ruse sunt instruite să susţină că situaţia Crimeii, de care se fac vinovate autorităţile de la Kiev, s-a degradat continuu în ultimii 23 de ani de când Ucraina şi-a declarat independenţa. Statul rus este prezentat ca un salvator pentru această peninsulă, aducând Crimeea la standardele de calitate a vieţii din Rusia.

Bunăstarea nu va veni însă peste noapte, se arată în document, dar noile autorităţi sunt decise să îndrepte cât mai repede ceea ce a stricat Kievul în cei 23 de ani.

Televiziunile vor mediatiza, de asemenea, vizitele în Crimeea şi Sevastopol ale unor miniştri ruşi importanţi, aleşi de preşedintele Vladimir Putin.

Totodată, Crimeea urmează să fie promovată activ ca o destinaţie turistică importantă şi mai ales sigură pentru turişti.

Ucraina, în haos şi anarhie

„Munca de informare” a jurnaliştilor ruşi vizează şi Ucraina. Astfel, ştirile trebuie să arate atmosfera de anarhie şi haos în creştere care a cuprins acest stat: naziştii ocupă posturi guvernamentale-cheie, criminalitatea este în floare sub paravanul activiştilor Euromaidan. Totodată, ştirile TV vor arăta că şefii Ministerului de Interne ucrainean sunt paralizaţi de frică şi incapabili să controleze situaţia, în contextul asasinării lui Aleksandr Muzichko, unul dintre liderii organizaţiei paramilitare „Sector Dreapta”.

Jurnaliştii ruşi vor descrie o economie ucraineană scăpată de sub control, în plină criză, care va determina creşterea taxelor în viitorul foarte apropiat, precum şi limitarea drastică a ajutoarelor sociale.


Instrucţiunile scrise ale Kremlinului cu privire la prezentarea situaţiei din Ucraina şi a anexării Crimeei
FOTO globalvoicesonline.org

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 VIDEO Informațiile ăstea despre Simona Halep par ireale...

3 Turcii se laudă că noile avioane de luptă KAAN sunt „mai bune” decât avioanele americane F-35

4 Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce făcea sex cu iubitul ei

5 Horoscop joi, 16 mai. Capricornii trebuie să facă mișcare, iar nativii unei zodii se bucură de câștiguri neașteptate