Document. Iohannis, pus sub acuzare pentru înaltă trădare de PSD! Citiți și voi ce i-a dat Dragnea să publice lui Chireac!

Document. Iohannis, pus sub acuzare pentru înaltă trădare de PSD! Citiți și voi ce i-a dat Dragnea să publice lui Chireac!

Document. Iohannis, pus sub acuzare pentru înaltă trădare de PSD! Citiți și voi ce i-a dat Dragnea să publice lui Chireac! Site-ul DCNews.ro prezintă miercuri un document ”primit pe surse PSD”, proiectul unei hotărâri a Parlamentului de punere sub acuzare a președintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare. Documentul îl învinovățește pe Iohannis de presupuse acte de insurecție, de ”revolta împotriva instituțiilor care exercită puterea de stat”, de instigare și chemare la revoltă.

De remarcat formularea tipic Caragiale a DCNews, care scrie că documentul ”a fost asumat de mai mulți lideri PSD sub anonimat.”

Potrivit surselor G4Media.ro, documentul a fost primit direct de la Liviu Dragnea. DCNews.ro e un site deținut de Bogdan Chireac, important aliat mediatic al lui Liviu Dragnea, unul dintre principalii purtători de mesaj ai acestuia. Chireac a fost finanțat în trecut de Tel Drum, potrivit unei investigații Rise Project.

Site-ul DCNews.ro a fost menționat într-un studiu despre propaganda rusească în România ca fiind printre site-urile care răspândesc în mod constant fake news, precum: Antena 3, România TV, Dcnews sau stiripesurse.ro.

Documentul atribuit PSD îl transformă practic pe Klaus Iohannis într-un adevărat revoluționar, un Che Guevara care se bazează pe revolte populare, insurecție și răsturnarea ordinii de stat. Acuzațiile par cu atât mai hilare, cu cât președintele Iohannis e constant acuzat, chiar și de susținătorii lui, de pasivitate politică, de lipsă de activitate, de derobarea de responsabilități și faptul că refuză să-și exercite la capacitate maximă tocmai atribuțiile funcției prezidențiale.

Proiectul prezentat de site-ul lui Chireac ar reprezenta baza pentru acuzarea președintelui de înaltă trădare. Potrivit articolului 96 din Constituția României, Parlamentul îl poate pune pe președinte sub acuzare pentru înaltă trădare pe președinte cu două treimi din voturile senatorilor și deputaților – un prag imposibil de atins de PSD și ALDE în actuala aritmetică parlamentară. Coaliția PSD-ALDE are acum 248 de parlamentari din 465, adică puțin peste jumătate.

Documentul publicat de Chireac:

Câteva fragmente din documentul atribuit PSD de DCNews.ro:

– Ca Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, s-a instituit ca liderul formal si informal al acestor grupuri, a indemnat la revolta si la nespunere civica in mod sistematic si le-a asigurat acestora platforma politica si tactica in numele Functiei Prezidentiale;

– Ca, in demersul sau, Presedintele a creat grava aparenta ca are legitimitatea de reprezentant al poporului, uzurpand functia Parlamentului – adevaratul reprezentant al poporului (art. 2, art. 61, art. 69 din Constitutie) -, Presedintele avand, potrivit art. 80 alin. 1 functia de reprezentant al statului, iar nu al poporului; – Ca Presedintele, prin aceasta uzurpare, a avut drept scop eliminarea Parlamentului din rolul sau de organ reprezentativ suprem al poporului (art. 61 din Constitutie) si substituirea acestuia cu o Autoritate Prezidentiala pretinsa legitim-insurectionala in numele poporului, ceea ce se defineste ca rasturnare a ordinii constitutionale;

– Ca, in cadrul aceluiasi plan, Presedintele a supus partidele care formeaza majoritatea parlamentara unor ample actiuni de demonizare prin tehnici de propaganda specifice acelorasi ani 20 si 30 ai secolului trecut, incalcand art. 8 din Constitutie care defineste partidele ca forme de manifestare a pluralismului in societate si garantii ale democratiei constitutionale; Ca, prin aceasta tactica insurectionala, Presedintele, pervertind puterea de stat cu care a fost investit (art. 80 alin. 2), a exclus partidele din procesul real de dezbatere si mediere si a militat pentru pierderea credibilitatii si functiei lor sociale; – Ca Presedintele, prin aceasta actiune brutala impotriva partidelor de guvernare a incalcat grav art. 2 din Constitutie, care consacra principiul alegerilor libere, si a sfidat rezultatul alegerilor parlamentare din 2016;

– Ca, sub conducerea Presedintelui, institutiile de forta semnatare ale Protocoalelor secrete, responsabile de activitatile de politie politica, s-au asociat actiunilor de strada de tip insurectional impotriva Parlamentului, contestand votul popular, instigand explicit la nesupunere civica si folosind puterea de stat impotriva statului de drept – fara contributia acestora actiunile impotriva ordinii constitutionale fiind cu neputinta de realizat;

– Ca, prin faptele mentionate mai sus, Presedintele Romaniei a pus in pericol in mod exceptional de grav securitatea nationala a Romaniei;

– Constatand faptele de o gravitate extrema ale Presedintelui Romaniei care a actionat in afara mandatului constitutional si a devenit principalul factor de destabilizare a societatii si statului, punand in pericol securitatea nationala, formuleaza:

Propunere de punerea sub acuzare a Presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, pentru inalta tradare.

Parlamentul Romaniei dispune inceperea urmaririi penale impotriva Presedintelui Romaniei si constituirea Comisiei de ancheta parlamentara”, se arată în document.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…

4 Vremea potăilor / După ce l-a pupat în cur pe șeful Transgaz, Florian Bichir, candidat PMP la Senat, și-a ascuns…

5 Membru USR, revoltat / Suntem un partid de farisei. Nu vreau să trăiesc in minciună