Document/Comuniștii din China le-au scris comuniștilor din România, adică CJ Dolj, cerându-le cuvinte de îmbărbătare în lupta cu virusul ucigaș!

Document/Comuniștii din China le-au scris comuniștilor din România, adică CJ Dolj, cerându-le cuvinte de îmbărbătare în lupta cu virusul ucigaș!

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat joi că a primit de la „fraţii“ din Guangdong o scrisoare prin care cei care conduc provincia solicită o vorbă bună, o încurajare din partea judeţului Dolj, pentru a simţi că nu sunt singuri în lupta cu coronavirusul.

"De zece ani suntem înfrăţiţi cu provincia Guangdong, cu capitala la Guangzhou, cea mai mare şi mai dezvoltată provincie din China. Cei de acolo au venit de trei ori la noi în vizită, o delegaţie de la noi a fost la ei anul trecut. Ei bine, ei trec acum printr-o situaţie specială şi ne-au trimis o scrisoare", a anunţat Prioteasa, potrivit  Gazeta de Sud .

Preşedintele CJ Dolj a dat citire scrisorii primite de la conducătorii provinciei Guangdong:

"Probabil aţi aflat deja de focarul coronavirus din Wuhan. Din data de 6 februarie, numărul total al cazurilor depistate şi confirmate în China depăşeşte o cifră impresionantă.

Provincia Guangdong, ca centru de afaceri cu cea mai mare populaţie din China, are în prezent 1.018 cazuri confirmate. Facem tot posibilul pentru a lupta împotriva virusului. Credem cu tărie că vom câştiga această bătălie împreună cu prietenii noştri din jurul lumii. Vă scriem pentru a căuta sprijinul dumneavoastră, al judeţului nostru frate. Dorim să arătăm oamenilor din Guangdong că nu suntem singuri în lupta contra virusului.

Dacă conducătorul judeţului Dolj poate să trimită o urare locuitorilor din Guangdong, o scrisoare, un mesaj video, vom găsi canale pentru a le prezenta publicului din Guangdong, arătând astfel prietenia dumneavoastră, care ne va încuraja să câştigăm această luptă împotriva virusului", a citit Prioteasa mesajul primit din China, de la „fraţii“ din Guangdong.

Coronavirusul Wuhan, numit după oraşul în care a fost depistat pentru prima dată, a generat temeri în privinţa declanşării unei adevărate pandemii, în condiţiile în care au fost confirmate îmbolnăviri cu acest virus în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite sau Vietnam. Mai multe oraşe chineze, precum Wuhan, rămân în carantină, iar China se confruntă cu o izolare internaţională.

În momentul de faţă, în zonele cele mai afectate de coronavirus potrivit mărturiilor, sunt înfiinţate numeroase centre de tratament improvizate în locuri precum stadioane, unde sunt amplasate numeroase rânduri de paturi aliniate foarte aproape unele de celelalte.

Cu toate acestea, lipsa consumabilelor medicale, cum ar fi costume de protecţie şi truse de diagnostic, lipsa tratamentului medical, fac ca aceste centre să fie doar tabere de izolare, unde pot apărea contaminări încrucişate, avertizează specialiştii.

Un nou aspect îngrijorător privind starea avansată a epidemiei din China constă în faptul că, potrivit mass-mediei chineze, în Wuhan au fost trimise 40 de incineratoare industriale mobile. Incineratoarele, utilizate de obicei pentru eliminarea cadavrelor animalelor, sunt acum folosite pentru a gestiona „deşeurile medicale”, potrivit postului american de televiziune NTD. Sursele citate în rapoartele mass-media chineze au semnalat temeri legate de posibila folosire a acestora pentru a incinera rămăşiţe umane.

Mai amintim că, în plus, într-unul dintre cele mai dure avertismente de până acum, un epidemiolog de talie internaţională şi consilier al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat în urmă cu câteva zile că, dacă epidemia de virus Wuhan nu este stăvilită rapid, ar putea infecta peste 5 miliarde de oameni, mai bine de 60% din populaţia globală.



Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…