Document/Dovada că Ciolacu este un pesedist imbecil! Fostul vâslaș a lui Dragnea îl acuză pe președinte de exercitare discreționară a puterii în sesizarea către CCR privind desemnarea lui Orban ca premier

Document/Dovada că Ciolacu este un pesedist imbecil! Fostul vâslaș a lui Dragnea îl acuză pe președinte de exercitare discreționară a puterii în sesizarea către CCR privind desemnarea lui Orban ca premier

Dovada că Ciolacu este un pesedist imbecil! Fostul vâslaș a lui Dragnea îl acuză pe președinte de exercitare discreționară a puterii în sesizarea către CCR privind desemnarea lui Orban ca premier.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a depus luni la Curtea Constituțională sesizarea prin care contestă desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, reclamând un conflict juridic între Parlament și președintele Klaus Iohannis.

  Sesizare PSD conflict juridic Președintele României – Parlament :

”Conflictul juridic de natură constituțională constă în exercitarea în mod discreționar a atribuțiilor Președintelui României, astfel cum acestea sunt reglementate de Constituția României, republicată, constând în desemnarea, în data de 6 februarie 2020, a candidatului Ludovic Orban la funcția de prim-ministru (…) cu încălcarea, în mod direct sau indirect, a următoarelor principii sau dispoziții constituționale: 1. principiul colaborării loiale între instituțiile publice, (…) 2. obligația constituțională de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice; (…) 3. obligația constituțională de a exercita funcţia de mediere între puterile statului”, susține Ciolacu în sesizarea transmisă CCR.

Liderul PSD îl mai acuză pe președintele Klaus Iohannis de faptul că a nesocotit și a deturnat de la scopul prevăzut de legiuitorul constituant dispozițiile imperative din legea fundamentală, potrivit cărora Guvernul este demis dacă o moțiune de cenzură este adoptată.

”Nominalizându-l drept premier pe Ludovic Orban, Președintele României încalcă voința Parlamentului, care tocmai i-a retras încrederea acestuia prin recenta moțiune de cenzură. Respingând propunerea de premier formulată de o majoritate parlamentară, Președintele României va declanșa, astfel cum a declarat, un conflict juridic de natură constituțională, împiedicând formarea unui Guvern, cu scopul declarat de a dizolva Parlamentul și de a ajunge la „alegeri anticipate”, susține Ciolacu.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”