Document/Stârpiți-i la vot! PSD vrea să trântească în Parlament OUG prin care guvernul Orban a înghețat salariile demnitarilor și a reparat „Ordonanța lăcomiei” emisă de Dragnea și Vâlcov!

Document/Stârpiți-i la vot! PSD vrea să trântească în Parlament OUG prin care guvernul Orban a înghețat salariile demnitarilor și a reparat „Ordonanța lăcomiei” emisă de Dragnea și Vâlcov!

Citiți ce vor să facă nenorociții! PSD vrea să trântească în Parlament OUG prin care guvernul Orban a înghețat salariile demnitarilor și a reparat „Ordonanța lăcomiei” emisă de Dragnea și Vâlcov!

Comisia economică și comisia de buget din Senat, ambele controlate de PSD, au respins ordonanța de urgență 1/2020, adică oug prin care guvernul Orban a reparat multe dintre măsurile impuse de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici prin celebra OUG 114 din 2018.

Astfel, Comisia economică (președinte Viorel Arcaș) și Comisia de buget (președinte Daniel Zamfir) au adoptat miercuri Raportul comun de admitere a proiectului de lege pentru respingerea OUG 1/2020, trimis către plenul Senatului. Camera Deputaților este camera decizională.

Context. Ordonanța de urgență 1 a fost publicată joi, 9 ianuarie, în Monitorul Oficial, fiind adoptată de guvern pe 6 ianuarie. Printre prevederile din OUG se numără eliminarea taxei pe active bancare și a taxei de 2% pentru companiile din sectorul energetic, obligația de majorare suplimentară a capitalului fondurilor de pensii, înghețarea punctului de amendă la 145 de lei.

În plus, OUG adoptată de guvernul Orban a introdus și alte măsuri: încetarea detașărilor de la stat a mii de angajați din mediul privat, înghețarea indemnizațiilor pentru demnitari, înghețarea unor sporuri, suspendată plata pensiilor speciale pentru aleșii locali. SURSA: G4Media.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”