Doi marinari nord-coreeni morţi şi 11 daţi dispăruţi, în urma scufundării unei nave

Doi marinari nord-coreeni morţi şi 11 daţi dispăruţi, în urma scufundării unei nave

Doi marinari nord-coreeni au murit, iar alţi 11 au fost daţi dispăruţi după ce un cargou sub pavilion mongol s-a scufundat în largul coastelor în sud-estul Coreei de Sud.

Doi marinari nord-coreeni morţi şi 11 daţi dispăruţi, în urma scufundării unei nave

Trei marinari au fost salvaţi de către Paza de Coastă sud-coreeană, după ce nava, Grand Fortune 1, s-a scufundat, vineri. "Nava a trimis un mesaj de salvare (vineri la ora locală) 1.19 (joi, 19.20, ora României) de la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri, fiind necesare două ore pentru a se ajunge la faţa locului", a declarat Kang Byung-moon, directorul pentru Afaceri Publice din cadrul Pazei de Coastă Yeosu, relatează CNN .

Oficiali sud-coreeni au mobilizat o căutare cu avionul şi o misiune marină de patrulare a unor eventuali supravieţuitori, salvând primul marinar către ora locală 5.00 (joi, 23.00, ora României).

"Pentru că prezenta hipotermie, am putut să obţinem informaţii după ce şi-a rveenit şi am aflat că este din Coreea de Nord şi că alte 15 persoane se aflau la bord", a declarat oficialul citat.

Alţi doi supravieţuitori au fost salvaţi la orele locale 5.55 (joi, 23.55, ora României) şi 7.12 (vineri, 1.12, ora României). Cei trei supravieţuitori primesc îngrijiri pe Insula Jeju, potrivit unor oficiali guvernamentali sud-coreeni.

Motivul scufundării vasului este necunoscut.

Nava venea de la Chongjin, în Coreea de Nord, şi se îndrepta către China, potrivit agenţiei semioficiale sud-coreene Yonhap. Aceasta naviga sub pavilionul Mongoliei, dar echipajul era în întregime nord-coreean. Cele două ţări sunt aliaţi tradiţionali. Coreea de Nord navighează nave închiriate.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”