Doina Rusu (CNA): M-am autosesizat în cazul declaraţiilor ministrului Daea de la Antena 3

Doina Rusu (CNA): M-am autosesizat în cazul declaraţiilor ministrului Daea de la Antena 3

Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, anunţă că s-a autosesizat în legătură cu emisiunea "Punctul de întâlnire" de la Antena 3, moderată de Radu Tudor, în care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a comparat sacrificarea porcilor infestaţi cu pestă porcină cu uciderea evreilor în lagărul de concentrare de la Auschwitz.

"Când un invitat face o afirmaţie de o asemenea gravitate, care batjocoreşte memoria victimelor Holocaustului, moderatorul este obligat să reacţioneze, dacă nu vrea să fie considerat complice. Să compari, ca demnitar al statului, sacrificarea unor porci din cauza unor boli cu cea mai mare tragedie din istoria umanităţii este foarte grav, iar moderatorul în a cărui emisiune se fac asemenea afirmaţii ruşinoase pentru România ar fi trebuit să intervină pentru a nu lăsa ca ruşinea să se extindă şi asupra presei", susţine Doina Rusu, într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES.

Şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a precizat pentru AGERPRES că instituţia s-a autosesizat în acest caz şi că îl va invita pe Petre Daea la audieri peste zece zile.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi seară la un post de televiziune, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: "Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria