Donald Trump a colorat greşit drapelul SUA, cu o dungă albastră inexistentă pe 'Stars and Stripes'

Donald Trump a colorat greşit drapelul SUA, cu o dungă albastră inexistentă pe 'Stars and Stripes'

Preşedintele american Donald Trump a devenit ţinta ironiilor după ce, în cursul unei vizite la un spital de copii din Ohio, a colorat incorect drapelul Statelor Unite, adăugând, în mod inexplicabil, o dungă albastră pe versiunea sa a bine-cunoscutului 'Stars and Stripes', scrie cotidianul The Independent, în ediţia online de duminică.

Preşedintele a fost fotografiat în timp ce adăuga o dungă albastră suplimentară în loc să coloreze corect cele 13 dungi alternative albe şi roşii, reprezentând cele 13 colonii iniţiale de pe continentul american.

Trump a fost acuzat de ipocrizie după ce i-a atacat pe jucătorii din NFL, liga naţional de fotbal american, pentru lipsă de respect faţă de drapel şi pentru că au îngenuncheat în timpul intonării imnului înaintea meciurilor. De asemenea, a devenit virală o imagine cu Trump îmbrăţişând steagul naţional după un discurs în care a atacat imigraţia ilegală.

'Dungile drapelului american sunt roşii şi albe. Trump ar trebui să ştie asta, având în vedere criza de nervi pe care o face când cineva îngenunchează la un meci de fotbal ''arătând lipsă de respect faţă de drapel''', a reacţionat activista şi muziciana Holly Figueroa O'Reilly.

Utilizatori ai Twitter s-au grăbit să sugereze că preşedintele încerca de fapt să coloreze steagul Rusiei, compus din trei dungi orizontale albă, albastră şi roşie, în contextul în care FBI anchetează legăturile echipei sale de campanie cu Rusia înaintea alegerilor din 2016.

Fotografia cu sesiunea de colorat a preşedintelui a fost postată pe Twitter pentru prima dată de ministrul sănătăţii şi al serviciilor sociale, Alex Azar.

Linia albastră în plus a fost repede observată de internauţi, utilizatorii de Twitter lansându-se în speculaţii dacă a fost o simplă greşeală sau un gest deliberat al preşedintelui.

Unii au remarcat asemănarea cu steagul Rusiei şi cu cel al Olandei. O teorie alternativă a fost aceea că Trump a transmis un mesaj codificat despre senatorul John McCain cu câteva zile înainte de decesul acestuia. S-a mai spus, de asemenea, că Trump a părut să încerce să-l imite pe copilul aflat lângă el la masă.

În realitate, ar fi fost mai simplu pentru preşedinte să se uite la insigna cu drapelul american pe care o purta la reverul hainei.

Această nouă controversă vine după o săptămână dificilă pentru Trump, când fostul său director de campanie, Paul Manafort, a fost condamnat pentru fraudă, fostul său avocat Michael Cohen a pledat vinovat pentru cumpărarea tăcerii unor femei cu care miliardarul ar fi întreţinut relaţii sexuale, şi mai mulţi apropiaţi ai săi au primit imunitate din partea procurorilor în schimbul mărturiei în acest caz.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /