Donald Trump a fost "incitatorul-şef" al asaltului asupra Capitoliului (procuror democrat)

Donald Trump a fost "incitatorul-şef" al asaltului asupra Capitoliului (procuror democrat)

Donald Trump a fost "incitatorul-şef" al asaltului sângeros din 6 ianuarie asupra Capitoliului, a acuzat miercuri şeful procurorilor democraţi Jamie Raskin, în cea de-a doua zi a procesului istoric de punere sub acuzare a lui Trump, informează AFP.

Mulţimea de manifestanţi pro-Trump "a fost trimisă aici (la Capitoliu) de preşedinte, ea a fost invitată de preşedintele SUA", a declarat acest parlamentar din Camera Reprezentanţilor, în deschiderea unei noi zile consacrate acuzării.

Dovezile "vor demonstra că Donald Trump şi-a abandonat rolul de comandant-şef pentru a deveni incitatorul-şef al unei insurecţii periculoase", a adăugat el.

Senatul Statelor Unite a încheiat marţi prima zi a procesului de "impeachment" (destituire şi punere sub acuzare) a fostului preşedinte Donald Trump la sfârşitul unei şedinţe cu argumente emoţionale din partea democraţilor în favoarea continuării procesului şi a condamnării fostului lider de la Casa Albă. Senatorii americani au votat cu 56 de voturi pentru şi 44 împotrivă pentru a continua procesul de destituire a fostului preşedinte. Şase republicani s-au alăturat democraţilor pentru a afirma constituţionalitatea unui proces de punere sub acuzare a unui preşedinte care nu mai este în funcţie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...