Donald Trump a semnat protocolul de aderare la NATO a Muntenegrului

Donald Trump a semnat protocolul de aderare la NATO a Muntenegrului

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat protocolul de aderare la NATO a Muntenegrului, ratificat anterior de Senatul american, astfel fiind eliminat încă un obstacol major în calea alăturării micii țări balcanice la Alianța Nord-Atlantică, relatează agenția de presă macedoneană MIA.

Senatul amânase votarea acestui document timp de mai multe luni, așteptând să vadă ce poziție va adopta noua administrație a președintelui Donald Trump cu privire la problema extinderii NATO.

În cele din urmă, documentul a fost aprobat cu doar două voturi împotrivă. Acesta mai rămâne să fie ratificat de doar câteva alte state membre NATO și Muntenegru speră să adere la Organizație ca membru cu drepturi depline până la summit-ul de la Bruxelles din luna mai.

Rusia a obiectat puternic față de admiterea aliatului său istoric la NATO și chiar ar fi încercat organizarea unei lovituri de stat în timpul recentelor alegeri generale, comentează MIA.

Opoziția din Muntenegru, care înglobează în mare parte comunitatea etnicilor sârbi, se opune aderării la NATO, boicotează parlamentul în respectiva problemă și a amenințat să organizeze un referendum împotriva aderării. Muntenegru a fost bombardat de către aviația NATO în timpul războiului din Kosovo în 1999, când era încă parte a fostei Iugoslavii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina