Donald Trump anunță că un cetățean american a fost ucis în atentatul de la Londra

Donald Trump anunță că un cetățean american a fost ucis în atentatul de la Londra

Președintele american Donald Trump a declarat joi că un cetățean american se numără printre cele trei persoane care au fost ucise în atentatul comis miercuri la Londra în apropierea Parlamentului britanic și revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), relatează AFP.

''Un mare american, Kurt Cochran, a fost ucis în atacul terorist de la Londra. Rugăciunile și condoleanțele mele se îndreaptă către familia și prietenii lui'', a scris Donald Trump pe Twitter .

El se afla la Londra cu soția sa pentru a sărbători 25 de ani de căsnicie, a precizat familia bărbatului pe rețelele de socializare.

Cea de-a doua victimă este o femeie în vârstă de 43 de ani care a fost ucisă pe podul Westminster unde autorul atacului a intrat cu mașina în mulțime, a afirmat Mark Rowley, comandantul unității antiteroriste a poliției britanice.

Este vorba despre Aysha Frade, o britanică având mamă spaniolă și originară din Galicia (nord-vestul Spaniei), potrivit unei surse diplomatice spaniole.

Cea de-a treia victimă este un polițist, Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani. El se afla la una dintre intrările în Parlament în momentul în care autorul atacului, care și-a abandonat mașina izbită de grilajul clădirii, a încercat să intre în curtea instituției. Agresorul l-a înjunghiat de mai multe ori pe polițist, au afirmat martorii.

Deputatul conservator Tobias Ellwood a încercat să-l resusciteze pe ofițerul de poliție, însă nu a reușit. Ellwood și-a pierdut un frate în atentatul cu bombă din Bali, din anul 2002.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut

5 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?