Donald Trump: Comey nu a demonstrat "complicitatea" cu Rusia, nici "obstrucționarea" justiției

Donald Trump: Comey nu a demonstrat "complicitatea" cu Rusia, nici "obstrucționarea" justiției

Președintele american Donald Trump a declarat vineri că mărturia fostului director al FBI, James Comey, în fața Senatului SUA nu a demonstrat "complicitatea" membrilor campaniei sale cu Rusia și nici "obstrucționarea" justiției din partea sa.

Comey "a confirmat multe din cele spuse de mine și alte lucruri care nu erau adevărate", a comentat Trump, într-o conferință de presă comună, la Casa Albă, cu președintele României, Klaus Iohannis, mărturia fostului director al FBI în fața Comisiei pentru Informații a Senatului SUA în care Comey l-a acuzat pe liderul de la Casa Albă că a mințit cu privire la motivele pentru care a fost demis, la 9 mai.

Trump a reluat declarația pe care o postase în cursul zilei pe Twitter, cu privire la Comey: "Este un informator (leaker, în lb. engleză — n.r.)". "Dar vrem să revenim la conducerea măreței noastre națiuni", a declarat Trump, care a apreciat că această controversă este "doar o scuză" a democraților care au pierdut alegerile prezidențiale.

Totodată, Trump s-a declarat "100%" pregătit să depună mărturie sub jurământ și a dezmințit că i-ar fi cerut lui Comey să renunțe la ancheta cu privire la fostul său consilier pe probleme de securitate națională, Michael Flynn.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu