Donald Trump consideră operaţiunea militară turcă în Siria drept o idee rea şi nu o susţine

Donald Trump consideră operaţiunea militară turcă în Siria drept o idee rea şi nu o susţine

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că operaţiunea militară turcă din nordul Siriei este o ''idee rea'' şi că nu o susţine, adăugând că Ankara poartă acum responsabilitatea pentru toţi luptătorii Statului Islamic din acea zonă, transmit Reuters şi AFP.

''În această dimineaţă, Turcia, membră a NATO, a invadat Siria. Statele Unite nu susţin acest atac şi i-au indicat în mod clar Turciei să această operaţiune este o idee rea'', a menţionat Donald Trump într-un scurt comunicat.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri declanşarea unei noi operaţiuni militare împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), susţinute de ţările occidentale, dar considerate teroriste de Ankara .

Această operaţiune vizează, potrivit lui Erdogan, "teroriştii din YPG şi Daesh (acronimul arab al grupării Stat Islamic)" şi are drept obiectiv crearea unei "zone de securitate" în nord-estul Siriei.

"Zona de securitate pe care o vom crea va permite reîntoarcerea refugiaţilor sirieni în ţara lor", a dat asigurări şeful statului turc.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...