Donald Trump desființează două dintre consiliile sale economice după demisiile unor directori de companii

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri desființarea a două dintre consiliile sale consultative în materie de politică economică după valul de demisii ale unor directori de companii care făceau parte din acestea ca urmare a declarațiilor liderului de la Casa Albă privind violențele de sâmbătă din Charlottesville, relatează AFP, DPA și Reuters.

"Mai degrabă decât să exercit presiuni asupra oamenilor de afaceri din Consiliul asupra Industriei și din Forumul de Strategie și Politică (Manufacturing Council & Strategy & Policy Forum), voi pune capăt ambelor. Mulțumesc tuturor!", a scris pe Twitter președintele Trump.

Decizia sa a survenit în momentul în care mass-media din SUA a relatat în legătură cu o posibilă autodizolvare a Forumului de Strategie și de Politică al președintelui.

Cele două consilii au fost înființate după alegerea președintelui Trump și din fiecare făceau parte circa 20 de directori executivi.

Unul dintre ei, Kenneth Frazier, care conduce gigantul farmaceutic Merck a anunțat luni că părăsește Manufacturing Council pentru a protesta împotriva declarațiilor lui Trump după violențele de sâmbătă din Charlottesville.

'Liderii Americii trebuie să onoreze valorile noastre fundamentale respingând în mod clar expresiile de ură, fanatism și supremație de grup', a spus Frazier, unul dintre cei mai importanți directori de culoare din America.

Trump a denunțat luni grupările care susțin supremația albilor după ce a fost criticat în legătură cu faptul că nu a menționat rolul naționaliștilor albi și al rasismului în atacul din Virginia și a atribuit în schimb violențele 'mai multor părți'.

Și președintele principalului sindicat american AFL-CIO a anunțat marți că se retrage din grupul de consilieri ai lui Donald Trump.

O femeie și-a pierdut viața și 19 oameni au fost răniți la un marș al naționaliștilor albi care a avut loc sâmbătă în orașul Charlottesville, statul Virginia, când un tânăr neonazist a intrat intenționat cu mașina într-un grup de contramanifestanți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj