Donald Trump despre cetăţenia dobândită prin naştere: ''Este ridicol şi asta trebuie să înceteze''

Donald Trump despre cetăţenia dobândită prin naştere: ''Este ridicol şi asta trebuie să înceteze''

Preşedintele american Donald Trump a declarat într-un interviu difuzat marţi că administraţia sa este pe cale să pună capăt dobândirii cetăţenii SUA prin naştere, informează DPA.

Într-un interviu pentru portalul Axios, Donald Trump a declarat că lucrează sub îndrumare juridică pentru a pune capăt acestei practici, care există din 1968 şi stipulează că cetăţenia este automat garantată oricărei persoane care se naşte pe teritoriul SUA.

"Există o singură ţară în lume unde o persoană vine, naşte un copil şi copilul este în principal cetăţean al SUA pentru 85 de ani, cu toate beneficiile", a declarat Trump pentru Axios. "Este ridicol şi asta trebuie să înceteze... ceea ce este în curs şi se va întâmpla printr-un ordin executiv", a adăugat el.

Contrar afirmaţiilor lui Trump, există mai multe ţări care oferă în mod nerestricţionat cetăţenie dobândită prin naştere, printre care Canada şi Mexic, subliniază dpa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /