Donald Trump îi reproșează lui Hillary Clinton că participă la renumărarea voturilor de la prezidențiale

Donald Trump îi reproșează lui Hillary Clinton că participă la renumărarea voturilor de la prezidențiale

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, și consilierii săi au criticat cu fermitate duminică echipa lui Hillary Clinton pentru intenția de a participa la renumărarea voturilor în statul Wisconsin, fief democrat care a basculat în tabăra republicanilor la 8 noiembrie, relatează AFP.

Într-o nouă serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump i-a reamintit lui Hillary Clinton declarațiile făcute de candidată înainte de înfrângere, când l-a îndemnat să respecte rezultatul dacă ea va câștiga.

"Atâta timp și bani vor fi cheltuiți — pentru același rezultat!" în pofida unei noi numărări a voturilor, lansată în Wisconsin la cererea fostei candidate a Verzilor la Casa Albă, Jill Stein, a subliniat omul de afaceri, încheind seria de șapte mesaje pe Twitter cu cuvântul: "Trist".

"Poporul și-a exprimat opțiunea și alegerile s-au încheiat", a afirmat el sâmbătă, considerând "ridicolă" inițiativa lui Jill Stein care a depus oficial vineri o cerere pentru renumărarea voturilor la prezidențiale în Wisconsin după ce a strâns mai multe milioane de dolari pentru a-și finanța solicitarea.

Jill Stein intenționează, de asemenea, să ceară renumărarea voturilor în Pennsylvania și Michigan, alte două state extrem de disputate și câștigate de Donald Trump.

Echipa Clinton a anunțat sâmbătă că va participa la renumărarea voturilor în Wisconsin, subliniind în același timp că nu a constatat nereguli.

Informând că președintele ales și cel în exercițiu, democratul Barack Obama, au discutat sâmbătă aproape 45 de minute la telefon, o consilieră a lui Donald Trump, Kellyanne Conway, a denunțat, la rândul ei, inițiativa taberei Clinton.

Cei doi președinți "se înțeleg bine. Sunt în dezacord asupra a numeroase subiecte, iar asta nu se va schimba. Dar se respectă și respectă procesul și tranziția lină a puterii. Din acest motiv, renumărarea cerută provoacă derută și dezamăgire", a declarat ea, îndemnându-i pe democrați să accepte că au pierdut.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”