Donald Trump: Relațiile cu Beijingul se vor ameliora după trimiterea lui Terry Branstad ca ambasador în China

Președintele american ales Donald Trump a afirmat joi că persoana pe care a nominalizat-o pentru funcția de ambasador al SUA în China, guvernatorul de Iowa, Terry Branstad, va duce la o ameliorare a relațiilor dintre Washington și Beijing, relatează agenția DPA.

În opinia lui Trump, Branstad cunoaște China, unde a îndeplinit șase misiuni comerciale, și ''știe să dea rezultate''.

Apreciind că relațiile dintre SUA și China sunt dificile și concurențiale, Trump a precizat că ele implică respect reciproc, dar și că trebuie ameliorate. China va avea de câștigat din noile relații, la fel și SUA, a prezis Trump, adăugând că Branstad ''va fi cel mai bun'' pentru această misiune.

Donald Trump a mai spus că Beijingul ''nu a jucat după reguli'', menționând furtul de proprietate intelectuală, taxarea incorectă și politica de dumping ca fiind mari probleme ce provoacă dezavantaje Statelor Unite.

Exprimându-se în Iowa în cadrul a ceea ce echipa sa de tranziție numește ''USA thank-you tour 2016'', Trump l-a lăudat pe Branstad, care a fost guvernator al statului timp de 23 de ani, și le-a mulțumit alegătorilor din Iowa care l-au susținut.

Trump, ca nominalizat republican, a câștigat votul popular în Iowa pe 8 noiembrie, cu o marjă de 10 puncte procentuale față de democrata Hillary Clinton.

El s-a adresat unei mulțimi de câteva mii de persoane pe un stadion din Des Moines, capitala statului Iowa. Branstad a vorbit scurt, mulțumindu-i lui Trump și spunând că ''va fi mândru să slujească America în acest rol foarte important''.

Terry Branstad (70 de ani) are relații îndelungate cu China, datorită unor exporturi agricole de proporții ale statului Iowa către țara asiatică. El s-a întâlnit prima dată cu președintele chinez Xi Jinping când acesta a vizitat SUA în anii 1980 în calitate de oficial de rang mai mic.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

2 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I