Donald Trump: Relațiile cu Beijingul se vor ameliora după trimiterea lui Terry Branstad ca ambasador în China

Președintele american ales Donald Trump a afirmat joi că persoana pe care a nominalizat-o pentru funcția de ambasador al SUA în China, guvernatorul de Iowa, Terry Branstad, va duce la o ameliorare a relațiilor dintre Washington și Beijing, relatează agenția DPA.

În opinia lui Trump, Branstad cunoaște China, unde a îndeplinit șase misiuni comerciale, și ''știe să dea rezultate''.

Apreciind că relațiile dintre SUA și China sunt dificile și concurențiale, Trump a precizat că ele implică respect reciproc, dar și că trebuie ameliorate. China va avea de câștigat din noile relații, la fel și SUA, a prezis Trump, adăugând că Branstad ''va fi cel mai bun'' pentru această misiune.

Donald Trump a mai spus că Beijingul ''nu a jucat după reguli'', menționând furtul de proprietate intelectuală, taxarea incorectă și politica de dumping ca fiind mari probleme ce provoacă dezavantaje Statelor Unite.

Exprimându-se în Iowa în cadrul a ceea ce echipa sa de tranziție numește ''USA thank-you tour 2016'', Trump l-a lăudat pe Branstad, care a fost guvernator al statului timp de 23 de ani, și le-a mulțumit alegătorilor din Iowa care l-au susținut.

Trump, ca nominalizat republican, a câștigat votul popular în Iowa pe 8 noiembrie, cu o marjă de 10 puncte procentuale față de democrata Hillary Clinton.

El s-a adresat unei mulțimi de câteva mii de persoane pe un stadion din Des Moines, capitala statului Iowa. Branstad a vorbit scurt, mulțumindu-i lui Trump și spunând că ''va fi mândru să slujească America în acest rol foarte important''.

Terry Branstad (70 de ani) are relații îndelungate cu China, datorită unor exporturi agricole de proporții ale statului Iowa către țara asiatică. El s-a întâlnit prima dată cu președintele chinez Xi Jinping când acesta a vizitat SUA în anii 1980 în calitate de oficial de rang mai mic.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

5 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb