Donald Trump va fi supus unui examen medical la începutul anului viitor și va face publice rezultatele

Donald Trump va fi supus unui examen medical la începutul anului viitor și va face publice rezultatele

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, va fi supus unui examen medical la începutul anului viitor și va permite doctorilor să dea publicității detalii cu privire la starea sa de sănătate, în concordanță cu practica utilizată până în prezent, informează joi CNN.

Trump va fi examinat de un medic de la Walter Reed National Military Medical Center în ''prima parte a anului următor'', a anunțat joi purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders.

''Înregistrările vor fi ulterior date publicității'', a adăugat aceasta.

Anunțul lui Sanders a venit la o zi după exprimarea unor îngrijorări cu privire la starea de sănătate a lui Donald Trump după ce acesta a părut să aibă gura uscată și s-a exprimat neclar la finalul declarațiilor de miercuri despre Ierusalim. Scena, reluată pe rețelele de socializare, a alimentat speculațiile despre sănătatea președintelui american, în vârstă de 71 de ani, ca și despre faptul dacă poartă proteză, scrie și Huffington Post.

''Gâtul președintelui a fost uscat, nimic mai mult de atât'', a spus Sanders care a catalogat cu o zi înainte îngrijorările stârnite de incident drept ''ridicole'', conform CNN.

Aceasta a fost a doua oară în decurs de o lună când Trump a părut să aibă gura uscată în cadrul unui eveniment public. În timpul unor remarci făcute în noiembrie în public, el a întins mâna spre o sticlă cu apă, precizează postul citat.

Președinții de la Casa Albă au fost supuși unor examene medicale anuale realizate de medici militari și au făcut publice rezultatele analizelor.

Primele rezultate ale examinărilor medicale ale președintelui Barack Obama au fost date publicității la 28 februarie 2010. Cele ale președintelui George W. Bush au fost publicate la 4 august 2001.

Aceasta va fi prima dată când publicul va afla informații cu privire la starea de sănătate a celui de-al 45-lea președinte american în vârstă de 71 de ani care, în acest moment al mandatului, este cel mai vârstnic dintre toți liderii de la Casa Albă.

Trump a dat publicității anul trecut o fișă medicală semnată de medicul său personal, însă aceasta a fost considerată ridicolă deoarece din conținutul ei lipseau detalii și oferea o portretizare exagerată a stării de sănătate a lui Trump. ''Dacă este ales, domnul Trump, pot susține asta fără echivoc, va fi cea mai sănătoasă persoană aleasă vreodată la Președinție'', a susținut medicul care are grijă de sănătatea lui Donald Trump de 25 de ani, dr. Harold Bornstein, într-o declarație publicată în decembrie 2015.

Bornstein a spus la avea vreme că Trump "nu are probleme medicale semnificative'' și a catalogat tensiunea și rezultatele analizelor acestuia drept ''surprinzător de excelente".

Starea de sănătate a lui Trump a revenit în discuție recent în urma unei cărți scrise de Corey Lewandowski, în care fostul său manager de campanie descrie dieta liderului de la Casa Albă. ''Doi Big Mac, două Filet-O-Fish și un milkshake de ciocolată'' este, conform lui Lewandowski, ceea ce comandă de obicei Trump de la McDonald's.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…